Disneyplåster från Slavekvick

Reklam för plåster från Salvekvick
Hittades i

Kan man tänka sig en sötare reklam. Lilla Johan Sjöstedt som gjort sig illa - två dagar i rad dessutom - och får totalt 13 plåster gjorda av Salvekvick som botar honom totalt. Och sedan skriver han ett tackbrev till företaget och skriver det själv och avslutar med att skriva under med sin adress. 59043 Tjällmo, det är i närheten av Motala det.

Jag kan inte låta bli att undra om Johan finns på riktigt, eller om man lånat fotografiet på någons son och hittat på annonsen, eller om det finns någon historia bakom det. Kanske skrevs det faktiskt ett brev till Salvekvick, men inte just detta. Eller så är det just det här brevet.

Om det är någon som känner Johan Sjöstedt från Tjällmo som kanske föddes i slutet av 1970-talet eller början av 80-talet, kontakta gärna mig här på Reklam Från Förr så jag kan följa upp. Sådana här frågor kan man ju ligga sömnlös på nätterna över.

Annonsen hittades i nummer 28 av Kalle Anka & C:o, från 1989 som då kostade 13:90. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.