Bettingskola

Något som verkligen verkar ligga människorna varmt om hjärtat, och som har gjort det i mer eller mindre alla tider, är spel. Och gärna spel om pengar genom så kallade vadslagningsspel. I dagens moderna samhälle är vi i princip ständigt uppkopplade på nätet. Internet, ett verktyg som vi använder dagligen, och som har gjort att oddsspel har kunnat utvecklas något oerhört de senaste åren. Numera kan man spela när man vill och var man vill. Plus att det inte behöver vara ett arrangemang i närheten utan det kan vara på andra sidan jordklotet men man kan ändå tippa på hur man tror att det ska sluta.

Vad handlar betting om?

Betting, vadslagningsspel, oddsspel och så vidare handlar i grund och botten om att man ska försöka förutspå hur man tror att något kommer att sluta eller hur ett resultat kommer att bli. Anledningen till att det lockar så många är att det ofta ger till exempel en fotbollsmatch lite extra spänning och chansen att vinna lite klirr till kassan.

Att hålla på med betting är inget svårt, det är bara att börja! Men sedan väljer man själv hur mycket tid man vill lägga på det. Ju mer tid desto skickligare blir man och då vinner man också mer pengar. Det är inte som ett lotteri där slumpen är den avgörande faktorn. Du kan nämligen, genom att läsa på och skaffa dig kunskap om lag/idrottare/skador och så vidare bättre, välja hur du ska satsa dina pengar.

Kunskap är nyckeln

Det finns ingen som kan ge ett garanterat svar på hur en framtida match ska sluta men det finns vissa knep man kan använda sig av för att kunna försöka spå framtiden. Det handlar som sagt om att man ska försöka analysera den information som finns att tillgå. Mycket av den finns på nätet. Därefter kan man dra vissa slutsatser om hur scenariot kan se ut. Sedan gäller det att försöka jämföra sina olika slutsatser och i slutändan komma fram till en bedömning som förhoppningsvis ska visa sig vara den som inträffar.

Om du vill börja med betting

Eftersom betting handlar om spel med pengar så är det första du bör göra att sätta upp en startkassa. Du för med andra ord över så mycket pengar som du känner att du kan unna dig själv till spel. Det vill säga hur mycket pengar du har råd att förlora utan att det skulle vara förödande för din privata ekonomi. När det kommer till hur stor den startkassan ska vara är det helt upp till var och en och beror så klart också på hur mycket man tjänar varje månad.

Har man kommit så långt så är det dags att öppna ett spelkonto hos ett spelbolag. I dag finns det en uppsjö av olika väletablerade spelbolag och det kan vara bra att ha lite pejl på vissa saker innan du registrerar dig någonstans. För det första ska du se till så att du väljer att spela hos ett bolag som befinner sig inom EU för att du ska slippa betala skatt om du skulle vinna pengar.

Sedan bör du också veta om hur det ser ut med avgifter på insättningar och uttag. Men också på vilka sätt du kan välja att sätta in pengar och ta ut pengar. Numera finns det ju flera olika alternativ från vanliga kontoöverföringar till så kallade e-plånböcker.

Många spelsajter brukar dela ut bonusar till nya kunder som gör sin allra första insättning och det är för att man ska kunna spela lite längre för sina pengar. Så det är ingen dum idé att spana in hur sajternas bonusar ser ut.

Självklart ska du också kolla så att du väljer en sajt med ett gediget utbud av matcher och olika sporter för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av ditt bettande. När du har stämt av så att du känner att allting stämmer för dig är det bara till att registrera ett konto.

Håll en budget och bokför

När du har gjort upp din startkassa gäller det att förvalta den väl och spela med en budget. För du lär ångra dig om du skulle satsa mer än hälften av din kassa på ett bräde direkt och förlora det. Det kan till exempel vara nyttigt att ha vissa gränser för sig själv och sitt spelande. Sätt ett tak för hur mycket du får satsa på en match för att det inte ska gå hål på din kassa. För precis som med det mesta här livet kan man både mötas av uppgång och drabbas av svackor i sitt spelande. Därför är det så viktigt att ha en spelbudget och hålla sig till den.

Det kan låta lite löjligt att man ska hålla på med bokföring när man pysslar med betting men det är en viktig del i det hela för att du ska kunna ha koll på ditt spelande. Genom att bokföra är det relativt enkelt att gå tillbaka i sin spelhistoria och analysera kring varför det har gått som det har gjort under vissa perioder och så vidare. Om man i stället skippar bokföringen är det ganska lätt att man till slut har noll koll på läget och förlorar mer pengar än nödvändigt. Så vill du bli en vinnare när det kommer till betting? Ha din bokföring under kontroll! I alla fall om du är en frekvent spelare.

Välj rätt

Som sagt så är kunskap en viktig nyckel till att vinna i betting. Sedan kan det också vara väldigt bra och gynnande att välja en sport som man vet med sig att man kan mycket om. Till skillnad från casino online kan du enklare analysera den information som finns att tillgå och därmed ökar du dina chanser att tippa rätt och vinna markant. Kom ihåg detta varje gång du ska betta! Genom kunskap och information kan du enklare spela dina kort rätt.

Olika populära spel

Spelmarknaden för oddsspel och betting är gigantisk tack vare internet. Och det finns otroligt många varianter av spel du kan välja på. Börja gärna med de vanligaste för att få kläm på hur det här med betting fungerar. När du har läget under kontroll kan du fördjupa dig i andra oddsspel också.

Det spel som var och varannan svensk vet om är klassiska 1 X 2. Det är helt enkelt så att du ska försöka pricka in hur matcher kommer att sluta. Du kryssar i om du tror att det blir hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Ett väldigt populärt spel bland många. Du kan också prova lyckan i det som kallas för Moneyline. Det påminner om 1 X 2 fast utan X. Blir det oavgjort får du nämligen tillbaka de pengar du har satsat.

Om du i stället vill spela mer på hur du tror att det kommer att sluta målmässigt är över/under varianten för dig. Då ska man satsa pengar på om man tror att en fotbollsmatch resulterar i till exempel över eller under 2,5 mål. Satsar du över vinner du alltså om det blir tre mål eller fler och under är om det blir färre än två mål.

Vill du precisera ditt spel ytterligare kan du prova med resultatspel. Då ska du försöka förutspå det exakta resultatet efter en match. Är långtidsspel din melodi kan vinnarspel vara något för dig. Då tippar du på vilket lag du tror kommer att vinna en viss liga till exempel. Det innebär så klart också att du binder upp dina satsade pengar under relativt lång tid.

Ytterligare en spelform som verkar öka i popularitet är handikapp. Du satsar på hur många mål du tror att ett specifikt lag kommer att vinna eller förlora med. Denna spelvariant bjuder oftast på bra odds och vanligast är ett handikapp på -1 och +1. Men det kan självklart variera.

Det finns ännu fler varianter av oddsspel och det är bara att ge sig ut i bettingdjungeln och prova olika. Satsa en liten peng och se vilka varianter som faller dig bäst i smaken och som du tycker är mest spännande.

Slutligen om betting

Att hålla på med betting kan vara väldigt underhållande, särskilt om det genererar en vinst då och då. Det ger sporten lite extra krydda och det gör det hela lite roligare att bevittna. Dock ska man vara medveten om att odds kan skilja sig ganska rejält mellan olika sajter och därför är ett hett tips att registrera konton på ett antal olika sajter. Sedan kan du gå in på sajter som jämför odds och därefter välja det bästa av dina konton. För man vill ju försöka spela och vinna mycket som möjligt!

Magkänslan är en bra grej när det gäller betting, så försök ha lite is i magen emellanåt och lita på den där känslan. Det kan löna sig! Det som det däremot avråds från är att bara spela med hjärtat. Man måste helt enkelt vara med på hur verkligheten ser ut.

Och sist men inte minst, håll din budget. Spela inte för mer än du har råd att förlora. Lycka till!