Har'u köpt jultidningar?

Publicerad 2019-12-07 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Har'u köpt jultidningar?.
Har du köpt jultidningar av någon ungdom på sistone? Då är chansen ganska stor att du köpt något från Jultidningsförlaget, som är det äldsta av alla förlag som månglar ut kataloger till ungdomar i ung ålder att förlora sig i. Redan 1906 startade Jultidningsförlaget som egentligen heter SEMIC Jultidningsförlaget. I över hundra år har de sålt jultidningar, böcker och - på sistone - andra prylar i sina kataloger och givit tusentals ungdomar en extra peng i plånboken inför storhelgerna.

Vinn lördagsgodis!

Publicerad 2019-12-05 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Vinn lördagsgodis!.
Finns det någon annan rubrik som kan fånga ett barns intresse? "Vinn ditt lördagsgodis". Inte illa, inte illa alls. Och vinsten sen - en hel låda choklad. Och 200 har chansen att vinna. Tävlingen är ju enkel också - skriv ner en frukost, en dryck, en chokladkaka och en grönsak (?!) som börjar på bokstaven M - supersimpelt!

Vänskapspärlor på 80-talet

Publicerad 2019-12-03 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Vänskapspärlor på 80-talet.
Stora och små, fluffiga och hårda - Friendship Beads från Lundby hade allt man kunde begära för att sitta och pyssla i timmar. Har försökt hitta någon information om koden som annonsen lyfter fram, men internet har ingen information. Kanske koden är så hemlig som annonsen skryter om - så hemlig att ingen vet något om den!

TYCO - Störst och häftigast

Publicerad 2019-11-29 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln TYCO - Störst och häftigast.
Det gäller att inte vara småskalig när det kommer till reklam för bilbanor. Brio Partner och dess reklambyrå Ted Bates (Helsingborg) slog på stora trumman och hade stort typsnitt: Störst! Häftigast! Kanske de tänkte att man på något undermedvetet sätt ska koppla samman storleken och längden på bilbanan med att varumärket också är stört och häftigast, och därigenom känna sig mer angelägen om att köpa just Tyco... Reklambranschen är en häftig bransch!

Pages