Sköna kläder med Janne Bonde

Världen väntar med spänning! En ny James Bond är på gång. Inte bara en ny film utan en ny skådis. När Roger Moore slutade som den ikoniska agenten föll lotten på Timothy Dalton att axla rollen i filmen Iskallt Uppdrag. Dalton hade kontrakt på tre filmer som James Bond och detta var den första. 

Mellanmål med Mesbjörn

Alliteration är alltid bra i annonser. Alliteratation är när flera ord börjar på en och samma bokstav. T.ex. Volvos Värde Varar. Eller som i den här annonsen: Mesbjörns MellanMål. Det låter bra i munnen och hjärnan kommer lättare ihåg det. 

Vill du kränga DN?

De som läste serietidningen Knasen, som den här annonsen publicerades i 1987, var nog av den lite äldre ungdomen, och därför passade det väl perfekt att försöka nå ut till den målgruppen. Målgruppen som är lite äldre, har mer egentid, har börjat få ta eget ansvar - och vad kan väl vara bättre än att gå och ut och sälja dagstidningar på helgen för att få lite extra pengar i jeansfickan?

Måla med kaviar..?

Ännu en tävling. Den här gången är det Kalles Kaviar som slår på stort och delar ut 900 fina målarlådor (40 fina färgpennor av märket Staedtler - giftfria dessutom!). Flådigt värre!

Har'u köpt jultidningar?

Har du köpt jultidningar av någon ungdom på sistone? Då är chansen ganska stor att du köpt något från Jultidningsförlaget, som är det äldsta av alla förlag som månglar ut kataloger till ungdomar i ung ålder att förlora sig i. Redan 1906 startade Jultidningsförlaget som egentligen heter SEMIC Jultidningsförlaget. I över hundra år har de sålt jultidningar, böcker och - på sistone - andra prylar i sina kataloger och givit tusentals ungdomar en extra peng i plånboken inför storhelgerna.

Vinn lördagsgodis!

Finns det någon annan rubrik som kan fånga ett barns intresse? "Vinn ditt lördagsgodis". Inte illa, inte illa alls. Och vinsten sen - en hel låda choklad. Och 200 har chansen att vinna. Tävlingen är ju enkel också - skriv ner en frukost, en dryck, en chokladkaka och en grönsak (?!) som börjar på bokstaven M - supersimpelt!

Vänskapspärlor på 80-talet

Stora och små, fluffiga och hårda - Friendship Beads från Lundby hade allt man kunde begära för att sitta och pyssla i timmar. Har försökt hitta någon information om koden som annonsen lyfter fram, men internet har ingen information. Kanske koden är så hemlig som annonsen skryter om - så hemlig att ingen vet något om den!