Vad sägs om en collegetröja med ALF på?

ALF. Denna underbart sarkastiska och humoristiska rymdvarelse som kraschlandar i familjen Tanners garage och sedan blir den femte familjemedlemmen. Klart att man ville ha en tröja med ALF på när man var i den åldern. Från Göteborgsbolaget Wright & Co erbjuds såväl collegetröjor, t-shirts som jogging-set. Vilken julafton!

Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

ALF!

ALF slog ner som en populärkulturell bomb i våra tv-apparater mot slutet av 80-talet, cirka två år efter den började sändas i USA. ALF är en förkortning av "alien life form" och blev omåttligt populär under de fyra år som serien producerades. Det ledde naturligtvis till att det blev en serietidning också, utgiven av Semic Press dotterbolag Satellitförlaget vars utgivning kretsade mycket kring superhjältar och tv-serier såsom Marvel Mutanter, Spawn, Punisher, Greve Duckula och Action Force.