MER med apelsinsmak

Den här reklamkampanjen visade annonser med olika frukter med småfolk sittande på dem, och lyfter fram att det är just frukten som ger MER sin överlägsna smak, och att man ska vara rädd om den smaken.

Dyk efter Fanta-skatten

Fanta. Det finns hur många Fanta-annonser som helst - vilket är hur kul som helst. I början av året skrev jag om en liknande annons, då med fokuset "Den stora Fantajakten". Den var från 1988, och den här annonsen är från 1989, med samma tema.

Fanta - nu med citronsmak!

1976 är året då Fanta Citron lanserades i Sverige (har jag skrivit om här också med en annons i samma stil). För min del får jag erkänna att jag drack mest Fanta Citron på 1990-talet, då som groggvirke på förfester och liknande. Tänka sig, bekännelser på hög (eller låg) nivå så här i anslutning till en gammal annons....

Sana-sol - apelsindroppar!

All reklam i serietidningar riktas inte mot barn, annonsörerna är fullt medvetna om att det är många vuxna som läser serietidningar - antingen själva eller då de läser dem för sina barn som inte lärt sig läsa än. Här är ett typexempel på en annons som riktar sig till föräldrarna. Informativ på två sätt. Dels namnbytet: klassiska Solesan har bytt namn till Sana-sol, och dels att Sole-san "innehåller tio viktiga vitaminer som ditt barn behöver varje dag". Vilken bra förälder skulle neka sitt barn de nödvändiga vitaminerna?