MER med apelsinsmak

Den här reklamkampanjen visade annonser med olika frukter med småfolk sittande på dem, och lyfter fram att det är just frukten som ger MER sin överlägsna smak, och att man ska vara rädd om den smaken.

Låt fantasin löpa amok

De här flaskorna kommer jag ihåg. Plötsligt var enlitersflaskorna i glas så oerhört tråkiga (och små, eftersom de "bara" hade 1 liter i sig). Nu var det plast som gällde, med svart botten. Och här kunde man riva av de stora etiketterna också fanns det saker bakom dem - serier, historier, eller som i det här fallet, tävlingar. Genom att skriva ett spännande slut på historierna - tre olika till antalet och du fick skriva så många slut du någonsin kan komma på - så kunde du vinna helfestliga T-shirts med Disneymotiv. 

Tävla med Capri och vinn en Kodak Instamatic

Felix anordnar tävling kring sin dryck Capri, en tävling där du hittar svar på tre av fem frågor i annonstexten. Texten berättar att det finns fem sorter, där har vi svaret på tredje frågan. Etiketten visar en pojke som dricker Capri, där är svaret på andra frågan. Svaret på tävlingen ska skickas in till AB Felix i Eslöv, vilket är svaret på femte frågan. De andra behöver man bege sig till affären eller skafferiet, beroende på om man hade Capri hemma eller inte. Vinsten är en Kodak Instamatic - med blixtkub. Inte illa, inte illa alls!

Stojiga hundar - också Fanta!

Ett par mysiga hundar sätter känslan för hur det är att dricka Fanta. Lyckades det, tro? Tja, Fanta har ju alltid varit en av de stora apelsindryckerna i vårt land, så något rätt gjorde de ju, eller så är försäljningen bara ett resultat av en bra dryck (och stora summor lagda på marknadsföring av The Coca-Cola Company).

Fanta - Så festligt och kul

Stackars trälåda. För det ser väl ut som att det är en trälåda, va? Med is i. Den kommer nog inte att klara sig bortom den här annonsens fotografering. Fast antagligen är det inte riktiga isbitar, så jag oroar mig nog i onödan. Fanta Apelsin och Fanta Citron är det reklam för i alla fall, och soligt och fint är det. Då passar det med de dryckerna, det håller jag ju med om.

Dyk efter Fanta-skatten

Fanta. Det finns hur många Fanta-annonser som helst - vilket är hur kul som helst. I början av året skrev jag om en liknande annons, då med fokuset "Den stora Fantajakten". Den var från 1988, och den här annonsen är från 1989, med samma tema.

Janne Långbens vän Fanta

Lite underlig reklam, får jag nog säga. Reklam för Fanta, men Långben stirrar på ett papper och går därför genom väggen i stället för den stängda dörren. 🤷 Vad har pappret med Fanta att göra???

Ny smak i Fanta-familjen

I och med den här annonsen skriver vi 1983 som det år Sverige fick möta smaksensationen Fanta Black Orange. Nu behövde man inte blanda Fanta och Coca-Cola för egen maskin längre, utan nu är det bara att köpa Fanta Black Orange. Exakt när Fanta Black Orange togs bort från den svenska marknaden är osäkert, och vissa rykten gör gällande att orsaken var att Black Orange höll på att konkurrera ut Coca-Cola vilket riskerade att minska marknadsvärdet på företaget. Snacka om Kill your darlings...

Cross - Helt enkelt

Enkel reklam som går fram. Den röda färgen slår igenom i det gråa och mörka. Skiljer sig mycket från annan samtida reklam för läsk kan man säga. Cross producerades av TILL-bryggerierna och det köptes av Falcon samma år som denna annons kördes, därav de dubbla avsändarna nere i högra hörnet.

Ta en svängom med Musse och Mimmi

"Fanta makes music in your mouth" var ett koncept som togs fram i början av 1990-talet där bland andra David L. Snyder var inblandad. Reklamfilmer med Musse Pigg och hans vänner rullade på tv och bio och ackompanjerades i tryckt form i annonser som denna. Stillbilderna på tjejen i bakgrunden som dricker Fanta kunde vara hämtad ur någon av dessa reklamfilmer, men jag har inte lyckats hitta den bilden i någon av dem. Men stilen känns igen i alla fall. 

Här kommer produktionsvideon med alla de reklamfilmer som gjordes i samband med kampanjen. Någon som känner igen dem?