Slicka på Hep Stars och Beatles

Idoldyrkan tar sig olika uttryck. Nu för tiden följer man deras minsta steg via sociala medier. För cirka 50 år sedan hade man möjligheten att skaffa idolbilder med gummerad baksida så man kunde klistra bilderna lite här och var. Sådana här frimärksfoton har jag postat tidigare, men den här gången är det svenska Hep Stars som står i centrum.

Popaffischer från Rock Art

Om du är tonåring - eller var tonåring - på 80-talet så förväntades du ha dina väggar tapetserade med coola affischer. En del kanske du fick via tidningen OKEJ, eller någon annan liknande tidning, men du kunde också beställa dem från olika företag, t.ex. Rock Art AB i Täby. Underlaget är oljemålningar utförda av kända engelska popkonstnärer. De flesta är snygga och bra målade, en del ... not so much. Men om det är en affisch av din allra hetaste idol, spelar det någon roll om perspektivet är lite tveksamt, eller att huvudet är aningen för stort eller för smått i förhållande till kroppen?

Frimärksfoton med Rolling Stones och The Beatles

Om du var en inbiten Rolling Stones-fan eller Beatles-fan hade du här möjligheten att visa upp det på ett innovativt sätt. Genom att köpa kartor med bilder på dina idoler kunde du med ett enkelt slick sätta dessa på de brev som du skickade till brevvänner och släktingar där du ville visa på vilken rock-sida du stod. Slagkraftigt pris, 1 krona per karta, det blir bara 1 öre per nuna, som annonsen också lyfter fram. 

Lek följa John och lär dig spela!

Pedagogiskt och bra, i alla fall om man tycker upprepning och lärande genom det är en bra grej. Idéen är enkel - vi sätter lampor ovanför tangenterna och så blinkar de i takt med musiken också ska man trycka ner den tangent som lyser för att klinka sig igenom låten. Fler låtar kan erbjudas genom så kallade ROM-Packs. Inte helt olikt så som appar erbjuder folk att lära sig sånger idag, även om lamporna inte sitter på pianot och synten idag då...

Corgi - inte bara bilar!

Tillsammans med Hot Wheels och Majorette så är väl Corgi det leksaksmärke som jag förknippar med leksaksbilar allra mest. I sandlådan och i leksakslådan låg det en hög med leksaksbilar som fick vara med om alla möjliga äventyr.

Den vuxna versionen av mig, som skriver den här texten, är dock mer upphetsad av Läderlappens bil, Chitty Chitty Bang Bang samt Beatles gula u-båt! Tänk om man kunde hoppa tillbaks i tiden och säga till att det var de tre som mitt yngre jag skulle lägga veckopengen på...