bergsala ab

En reklambild med titeln Hjälp med dina Nintendo-spel.

Innan internet fick du förlita dig på specialtidningar (som Nintendomagasinet eller dylikt), eller kompisar om du ville komma vidare i spelen du kört fast i. Var finns jojon i Goonies II? Hur kommer man förbi moderhjärnan i Metroid? Hur besegrar man Links skugga i Zelda II? Hur får man fram sälarna i Ice Climber som visas på baksidan av kartongen så man kan klubba dem?

Frågorna var många, och när 071-nummerserien infördes hos Televerket, med möjligheten att ta mer betalt än för ett vanligt samtal och därigenom tjäna lite pengar, så var T.J. Information i Luleå inte sena att introducera sin spel-hjälp-tjänst. Jag behövde aldrig ringa numret, så jag vågar inte säga hur pålästa kundtjänsten var...

Läs mer om "Hjälp med dina Nintendo-spel" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nintendos basenhet via Milu Handels.

För oss som växte upp med Nintendos 8-bitars spelkonsoll blev Bergsala AB synonymt med Nintendo. Även innan NES (Nintendo Entertainment System) kom till Sverige hösten 1986 så hade Bergsala marknadsfört och distribuerat deras andra produkter Game & Watch.

Eftersom Bergsala AB var distributör så fick de inte sälja direkt till slutkund, detta måste ske via butiker eller postorder. En sådan återförsäljare var Milu Handels i Nyköping som var en av de få återförsäljarna som skötte sin försäljning via annonser och postorder.

Den här annonsen är från 1987, ungefär ett år efter NES lanserats i Sverige och de hetaste spelen visas upp tillsammans med Nintendos basenhet samt ljuspistolen Zapper.

Läs mer om "Nintendos basenhet via Milu Handels" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rea på Nintendospel!.

Oooh, här finns många favoriter från min barndom. Själv fick jag mitt Nintendo 8-bitars i julklapp, och det var med nöd och näppe som jag missade det tåget. Vi hade bestämt oss för att årets julklapp skulle bli en spelkonsoll och hade siktet inställt på en enkel variant som ingen minns nu för tiden. Men personalen på Leksaken i Trollhättan sa att vi borde vänta någon månad, för snart släpps det en ny konsoll som verkar vara cool - Nintendo. Sagt och gjort, vi väntade och jösses vad skoj jag har haft sedan dess. Super Mario Bros, Legens of Zelda, Excitebike, alla de klassiska spelen har jag spelet om och om igen. I den här annonsen syns Section Z som var ett av mina favvospel, innan det var dags att gå vidare till lite coolare spelkonsoller och datorer. Internet väntade ju runt hörnet, och sedan är sagan all....

Läs mer om "Rea på Nintendospel!" och se liknande inlägg.