Hjälp med dina Nintendo-spel

Innan internet fick du förlita dig på specialtidningar (som Nintendomagasinet eller dylikt), eller kompisar om du ville komma vidare i spelen du kört fast i. Var finns jojon i Goonies II? Hur kommer man förbi moderhjärnan i Metroid? Hur besegrar man Links skugga i Zelda II? Hur får man fram sälarna i Ice Climber som visas på baksidan av kartongen så man kan klubba dem?

Nintendos basenhet via Milu Handels

För oss som växte upp med Nintendos 8-bitars spelkonsoll blev Bergsala AB synonymt med Nintendo. Även innan NES (Nintendo Entertainment System) kom till Sverige hösten 1986 så hade Bergsala marknadsfört och distribuerat deras andra produkter Game & Watch.

Eftersom Bergsala AB var distributör så fick de inte sälja direkt till slutkund, detta måste ske via butiker eller postorder. En sådan återförsäljare var Milu Handels i Nyköping som var en av de få återförsäljarna som skötte sin försäljning via annonser och postorder.

Rea på Nintendospel!

Oooh, här finns många favoriter från min barndom. Själv fick jag mitt Nintendo 8-bitars i julklapp, och det var med nöd och näppe som jag missade det tåget. Vi hade bestämt oss för att årets julklapp skulle bli en spelkonsoll och hade siktet inställt på en enkel variant som ingen minns nu för tiden. Men personalen på Leksaken i Trollhättan sa att vi borde vänta någon månad, för snart släpps det en ny konsoll som verkar vara cool - Nintendo. Sagt och gjort, vi väntade och jösses vad skoj jag har haft sedan dess.