cloetta

En reklambild med titeln Busiga Dennis i plastpaket.

Det fanns alltid en uppsjö av "färdiga" godispåsar som tävlade om barnens gunst när det kom till att vara lördagsgodispåsen. Dennis är bara en i raden av dem alla. Musse Pigg, Palle Kuling, Karl-Alfred är bara ett axplock av alla de lösningar som godisbolagen placerade i butikerna. Om jag minns rätt så kom nog den här påsen ungefär samtidigt som den tecknade versionen av Dennis gick på svenskt tv. Om två år skulle spelfilmen komma på bio, med Walter Matthau i rollen som den griniga gubben Nilsson.

Läs mer om "Busiga Dennis i plastpaket" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Köp godis, "rita" och vinn!.

En klassisk tävling - rita och vinn. Fast här finns det en liten hake - du ska inte rita något utan du ska sätta ihop ett ansikte av godis. Godis från Cloetta. Vilket gör att du måste köpa en massa godis från Cloetta först, innan du ens kan delta i tävlingen. En okej idé, men jag tror inte att föräldrarna var så glada över den här tävlingsformen. Men vad vet jag.... det kanske kom in tusentals tävlingsförslag.

Läs mer om "Köp godis, "rita" och vinn!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tre glada smaköverraskningar på vår svenska chokladhimmel!.

Jambo är ett chokladgodis som jag inte alls kommer ihåg. Det verkar som om det försöker likna Big Cat, eller Lion som den heter nu, men en skiva marmelad låter inte alls gott i mina öron. Det är kanske därför som jag inte kommer ihåg den - för att jag inte tyckte om den då, och fler med mig eftersom den inte verkar ha funnits kvar så länge på marknaden.

Tre smaker fanns det: sött med snudd på syrligt (röd), mustigt frisk mintsmak (grön) eller tropisk smak av ananas (gul). Min barndomsversion säger nej till samtliga, tro det eller ej.

Copyn är dock helt underbar: Tre glada smaköverraskningar på vår svenska chokladhimmel!

Läs mer om "Tre glada smaköverraskningar på vår svenska chokladhimmel!" och se liknande inlägg.