TopKvick toppar laget

Njaaa, tror inte att TopKvick kan få ungdomarna att prestera så mycket bättre att de klår, vad jag tror är, sina föräldrar i ett cykellopp. Det handlar nog om annat, och man kan läsa in mycket i den här annonsen. Om man vill. Det går säkerligen att använda till världspolitiska jämförelser och analyser. Om man vill. 

Cloettas Stålmus

Cloettas mus som på värsta Stål-Långben-manér blir Stålmusen när den äter en jordnöt gjorde inget större intryck på världen, i alla fall inte om man gör lite sökningar på internet. Den här produkten kom och gick utan att lämna några större spår efter sig, även om jag personligen kommer ihåg produkten. Fast jag kanske kommer ihåg reklamen mer än själva produkten. Tja, svårt att veta...

Busiga Dennis i plastpaket

Det fanns alltid en uppsjö av "färdiga" godispåsar som tävlade om barnens gunst när det kom till att vara lördagsgodispåsen. Dennis är bara en i raden av dem alla. Musse Pigg, Palle Kuling, Karl-Alfred är bara ett axplock av alla de lösningar som godisbolagen placerade i butikerna. Om jag minns rätt så kom nog den här påsen ungefär samtidigt som den tecknade versionen av Dennis gick på svenskt tv. Om två år skulle spelfilmen komma på bio, med Walter Matthau i rollen som den griniga gubben Nilsson.

Köp godis, "rita" och vinn!

En klassisk tävling - rita och vinn. Fast här finns det en liten hake - du ska inte rita något utan du ska sätta ihop ett ansikte av godis. Godis från Cloetta. Vilket gör att du måste köpa en massa godis från Cloetta först, innan du ens kan delta i tävlingen. En okej idé, men jag tror inte att föräldrarna var så glada över den här tävlingsformen. Men vad vet jag.... det kanske kom in tusentals tävlingsförslag.

Tre glada smaköverraskningar på vår svenska chokladhimmel!

Jambo är ett chokladgodis som jag inte alls kommer ihåg. Det verkar som om det försöker likna Big Cat, eller Lion som den heter nu, men en skiva marmelad låter inte alls gott i mina öron. Det är kanske därför som jag inte kommer ihåg den - för att jag inte tyckte om den då, och fler med mig eftersom den inte verkar ha funnits kvar så länge på marknaden.

Tre smaker fanns det: sött med snudd på syrligt (röd), mustigt frisk mintsmak (grön) eller tropisk smak av ananas (gul). Min barndomsversion säger nej till samtliga, tro det eller ej.