"The machine"

Japp, Commodore 64, eller C64 som den ofta förkortades till, kunde stoltsera med att de var världens mest köpta hem- och speldator. Det kändes som att alla i min närhet när jag var i tonåren ägde eller suktade efter en Commodore 64. 

C-64 och C-128

Två klassiska hemdatorer som säkerligen i viss mån la grunden till de svenska spelstudiornas stora framgångar ett decennium och två senare. Notera bandstationen till C-64an och diskettstationen (5,25 tums disketter!) och de klassiska joystickarna som man bände till höger och vänster så det kändes som om de skulle gå sönder. På bordet framför C-128 ligger ett klassiskt spel - Spy Vs. Spy. Vilka minnen!

Klassiska Amiga!

Amiga 500 var kanske tillsammans med Commodore 64 den dator som la grunden för det svenska datorspelsimperiet som decennier senare skulle komma att göra spel som Battlefield, Candy Crush, Minecraft och Star Stable. Man kan ju lugnt säga att det var ett kraftpaket som hette duga, med den tidens mått mätt, och om man inte spelade spel så kanske man ritade, gjorde musik eller programmerade.

Res in i framtiden med Statoil

Lite intressant tävling - rita hur framtiden ser ut. Det är inte annat än att man funderar på hur tävlingsbidragen såg ut. Synd att internet inte fanns för gemene man på den tiden, då hade man kanske kunnat lägga upp det som en hel webbplats och sedan tittat på det 30 år senare...

Tjejer kan!

Tjejer kan! En annons som var lååångt före sin tid. Men det är klart att tjejer kan. Speciellt med en klassisk Amiga.