Dinosauriernas glömda dal från ALGA

Spelet som jag önskade mig så hett i mina unga tonår, det verkade ju så coolt, så häftigt, så 3D! Likt spel som Master of the Universe och Fragglarna (som jag faktiskt ägde) så var detta i 3D, i alla fall delar av det. I vuxen ålder har jag hittat spelet och köpt det, men spelupplevelsen infann sig inte riktigt, kanske var jag för gammal, kanske levde inte spelet upp till sisådär 30 års uppsamlade förväntningar...

Samla urtidsdjur

Urtidsdjur. Nej, det är inte bandet Urtidsdjur vars musik, enligt mig, för lyssnartankarna till 70-talets Bo Hansson, utan här är det dinosaurier till 100%. 32 sidor med spännande illustrationer som du kan ha till dina samlarbilder som du får i de kommande numren av Kalle Anka. Hittar man samlaralbumet idag så kan man tjäna sig en hacka på Tradera eller Bokbörsen, de går för runt en femhundring i runda slängar.

Dinosaurierna är här!

Cirka fyra år innan Jurassic Park slog knock-out på biobesökarna så kom tidningen Dinosaurie-jägarna och med den kom även möjligheten att köpa en massa coola tröjor och tischor med dinosauriemotiv på. Tidningen blev inte så långlivad, den gavs bara ut under 1989 och 1990.

Airfix - modellen du letar efter

1979 var fortfarande Airfix ett eget bolag, några år senare skulle det slukas av större bolag och sedan säljas vidare i omgångar, dock fortfarande med leksaks- och modellproduktionen intakt. Här är det spännande modeller som inte bara handlar om teknik och fart, såsom Honda och rymdfärjan Enterprise. Här kan man också få möjligheten att bygga en dinosaurie - och domherrar!

ALGA-spel i sikte

Brädspel är nästan synonymt med ALGA i vårt avlånga land, och här bjuds på flera titlar med hög igenkänningsfaktor: Nils Karlsson Pyssling, Skitsnack, Geggamoja och Hagbards plundringsresa. Vernissage kanske kan beskrivas som Pictionary fast med lera. Du ska skulptera olika saker i lera som medspelarna ska gissa och om allt går bra hoppar du fram på spelplanen. Blev nog ingen storsäljare, men var kanske bra, har inte prövat det själv.

Kampen fortsätter!

Dino Riders är en av alla leksakssatsningar som inte riktigt tog fart. Även om Dino Riders fanns både som tv-serie och serietidning räckte det inte riktigt. Endast tre år salufördes leksakerna, året efter den här annonsen så kom sista omgången av leksaker av Dino Riders.

Kul fakta: Linus Wahlgren gav sin röst åt Lillgrabben, den yngsta av de människor som red på dinosaurierna.

Frimärken! Frimärken!

Frimärken är som små tavlor, och klubbarna dök upp som svampar ur jorden på 1980-talet kändes det som. Just här var det både Kalle Anka och dinosaurier som var lockvarorna.