docka

En reklambild med titeln Pusskalas hos familjen Hjärta.

The Heart Family lanserades av Mattel som en familj som var kompisar med dockan Barbie - också saluförd av Mattel - men kopplingen till Barbie övergavs snabbt och The Heart Family fick sitt eget liv.

När Barbie gärna spenderade helgerna på strandparty dit hon åkte i sin sportbil, åkte The Heart Family till stranden i en familjevänlig Wolkswagen. Man kan väl säga att The Heart Family var helyllealternativet till Barbie, och det fungerade. Leksaksserien var populär under många år, men nådde sin topp i mitten av 1990-talet innan det dalade.

Vad som kan vara nämnvärt också är att familjen inte hade några bestämda förnamn. Bara "The Heart Family". Men det hindrade säkert inte leken, den hindras inte av namn, och ville man ha namn så var det ju bara att hitta på namn på dockorna...

Läs mer om "Pusskalas hos familjen Hjärta" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Häng med till stranden!.

Häng med Barbie, Skipper och Ken till stranden. Japp, det var antagligen så vi såg ut 1988... eller nära på i alla fall. Färgerna stämmer. Kanske lite i överkant, men annars inte helt olikt. Just nu undrar jag hur Ken håller fast sin frisbee. Den liksom hänger bara i handen... utan att han håller i den med tummen. Har Ken väldigt kladdiga händer, eller vad är det frågan om...?

Läs mer om "Häng med till stranden!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rockfolket är i stan!.

Barbie drar med sig sina kompis Dee Dee, Diva (!) och Derek till stan där de ska rocka r*ven av alla! Annonsen är så i tiden, med tanke på att året här är 1986, med kläder i neonfärger och säkerligen tre tuber hårspray.

Läs mer om "Rockfolket är i stan!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Känner du Pusle?.

Pusle är en av alla dockor som har kommit ut på marknaden, och är inget speciellt. Efter vad jag har kunnat hitta på nätet så tillverkades dem av företaget Ratti i Italien och de verkar ha gjort flera olika sorters dockor, där Pusle och Maria var av den enklare, billigare sorten.

Läs mer om "Känner du Pusle?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Barbies syster kan minsann kissa.

Under många decennier, fram till tidigt 1990-tal var BRIO återförsäljare av allt som hade med Barbie att göra. Framgångssagan som är Barbie höll dockmarknaden i ett stramt grepp i över 40 år, men började tappa mark under 1990-talet. Inte bara i Sverige utan globalt. Ungefär i samma veva startade Mattel en egen säljorganisation för de nordiska länderna och den här annonsen för kissande lillaystern Shelly är gjord av reklambyrån Ogilvy & Mather 1997.

Läs mer om "Barbies syster kan minsann kissa" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Fler BRIO-leksaker.

Julen är barnens högtid, säger man ju, och då gäller det att trycka ut annonser som visar vad barnen kan tänkas viljas ha. BRIO gör som alla andra, fast hade nog bättre kvalitet än många andra...

Läs mer om "Fler BRIO-leksaker" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Edet Papper - som reklam i en serietidning?.

"Jag är från Lilla edet - hoppas att du ser det. Jag ska bli husmor när jag blir stor. Jag undrar så vad du ska bli och var du bor?" Ja, jösses....Snacka om ett barn av sin tid.

Läs mer om "Edet Papper - som reklam i en serietidning?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln RastaSindy.

Rasta Sindy? RastaSindy? Tänk vad en särskrivning kan göra. Fast låt inte det dra bort ögonen från den här leksaken och vad man kan göra med frisyren. Och är inte dansställningen på nedersta bilden i mitten som hämtad ur en video med MC Hammer eller Vanilla Ice?

Läs mer om "RastaSindy" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Sindy simmar!.

Sindy - ett sundare alternativ till trådsmala Barbie - kan nu simma... på något sätt. Och hon hänger tydligen med en kille som heter Lifeguard Paul... Inte konstigt på något sätt.

Läs mer om "Sindy simmar!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Oopsie Daisy.

Jag har sett tillräckligt med skräckfilmer à la Chucky och AnnaBelle för att veta att sådana här leksaker bara kan leda till elände...

Läs mer om "Oopsie Daisy" och se liknande inlägg.

Pages