Jippi! En bottenvåning!

Det här är coolt. Med en enkel tillbyggnad så får ditt Lundby dockhus en våning till - och ännu en - och ännu en. Stapelbar konstruktion gör att man kan få till värsta höghuset.

1972 kom annonsen vilket syns lite på tapeterna i köket - röda och randinga. Notera även bastudelen i badrummet till höger. Samt användandet av namnet "gillestuga". Hur många har en klassisk gillestuga i sin källare nu för tiden...?

Jepp, det var verkligen önskehuset!

Jag hade ett sådant här dockhus - med just den balkongen! Och det var en skön undanflykt från verkligheten när jag kunde leka med det. Fick dock aldrig källaren med gillestuga och garage - fast bilen hade jag också. Och det röda 70-talsköket! Nu för tiden står det i min egen källare och har lekts av mina barn och deras kompisar. Lundbys dockhus är helt enkelt tidslöst...

Korsvirkeshus från Lundby

Lundby är den svenska producenten som sett till att barn har lekt med dockhus sedan 1945, och deras klassiska dockhus har prytt många svenska hem. På 1980-talet släppte de ett korsvirkeshus i byggsats som jag inte sett tidigare. Tudor House hette det på engelska. Produkten blev inte långvarig och inbringar numera ganska ansenliga summor på auktionssajter på nätet.

Stort tack till Jonathan Johansson som skickade in bilden med all information om tidningen den kom ifrån.

Dags att bygga ut ditt dockskåp?

Få dockskåp är så djupt rotade i de svenska barnens leksinne som Lundby. Om det är någon som kan komma så nära ett monopol på dockskåp och möblemang till dylikt så är det nog Lundby.

Med några få dockskåp, men desto större sortiment av handgjorda, välgjorda möbler så har de sedan 1940-talet möjliggjort ett möblemang i en fantasivärld utan dess like. De har även sålt sina produkter i USA och med några få undantag så är det samma sortiment som vi svenskar har fått leka med som sålts i det stora landet i väster.