glass

En reklambild med titeln Big Top!.

Big Top, en av glassnyheterna från GB Glace 1980, en glass som höll i sig i 3 år innan den vidareutvecklades till Tip Top. Annonserna som förde fram nyheten till allmänna skaran glassätare hade ett USA-tema, som synes ovan.

Läs mer om "Big Top!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vilken combo!.

Samannonsering när den är som bäst - och som mest nostalgisk! GB Glaces Big Pack Soft med två liter glass, och Marabous chokladsås med namnet Ohoj. Det är många somrar och kalas som förgyllts av den här kombinationen, må jag säga.

Läs mer om "Vilken combo!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Sex kuliga kalla pinnar från Trollhätteglass!.

Trollhätteglass var det lokalt stora glassbolaget som köptes upp av Unilever 1963 och sedan införlivades med GB 1972, ett år efter att den här annonsen visades i serietidningar. Klassiska glasspinnen 88:an, som inte är med i den här annonsen, var den enda glass som överlevde företagens fusion.

Läs mer om "Sex kuliga kalla pinnar från Trollhätteglass!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Dags för glass!.

Glass går alltid hem i alla lägen. Coop lockar här med en uppsjö olika glassar, där det ser ut som att halva sortimentet är stöps i samma glassform. Men det är klart, om det ska vara billigt så kan man ju spara in på produktionen på det sättet.

Den stora fördelen med Coops glassar var att många såldes i flerpack, något som inte var helt självklart för andra producenter förrän senare.

Läs mer om "Dags för glass!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln 1979 års startlista hos GB.

Varje år kommer det en sommar och lika synonym med sommaren är startlistan från GB - årets nyheter. Här är det 1979 års glassnyheter som lyfts fram.

Detta året har de också slagit på stort och erbjuder en drake (inte en levande utan en sådan i snöre) samt en discokassett, som man kan skicka efter. På kassetten kunde man höra Arthur Ringart, för många känd från Lilla Sportspegeln (och andra sportevenemang såklart), köra lite mellansnack mellan låtarna på kassetten. Låtar som YMCA, I'm every woman, Chiqitita, Radio radio, Hit me with your rhytm stick och Rama lama ding dong fanns med på kassetten.

Läs mer om "1979 års startlista hos GB" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Glassen Dennis.

Ingen glass som jag kommer ihåg... kanske mest för att jag var ett år när den här reklamen rullade i tidningarna. Kan tänka mig jobbet att släpa ut alla uppstoppade djur i skogen, ta ett par foton och sedan släpa hem alla igen. Sedan borde de ju satt blåa hängselbyxor på killen så han faktiskt liknar Dennis!

Läs mer om "Glassen Dennis" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ät glass och bli en småstjärna!.

Mot slutet av 1990-talet så började reality-showerna och talangshowerna dominera tv-tablåerna. Hemglass ville vara med på ett hörn och ordnade en tävling i ämnet...

Läs mer om "Ät glass och bli en småstjärna!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Någon som kommer ihåg Daffy Duck?.

Daffy Duck, Kalle Ankas konkurrent hos Warner Bros., fick äran att ha en egen glass i Hemglassbilen. Du-du-du-du-duuuu, du-du-du-du-duuuu, du-dutt-dutt-du-duuuuuu....

Läs mer om "Någon som kommer ihåg Daffy Duck?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Glass i stora lass!.

Glass är gott. Och som om det inte vore nog så kan du få en affisch med Ralf Edström. Inte illa!

Läs mer om "Glass i stora lass!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Winner Glass.

Har inget minne av det här märket - Winner glass. Men jag har minnen av att jag ätit just de här glassarna. Fast å andra sidan är du ju glassen man vill åt när man är barn, man bryr sig inte om vem som tillverkat den... Har jag rätt?

Läs mer om "Winner Glass" och se liknande inlägg.

Pages