Fantommoppen från Yamaha

"Hur övertygar man morsan och farsan? Att det är Yamaha DT som gäller?" Skön copy på den här tonårsannonsen i en klassisk kill-tidning - Fantomen. Egentligen tror jag inte att målgruppen behövde hela copyn, det hade nog räckt med en bild på den coola moppen, men det är klart, att skriva "axar som sjutton" sätter säkert igång fantasin ordentligt. Att Fantomen står bakom moppen väcker ju en del frågor dock. Var är Fantomens häst? Ska han ersätta hästen med en Yamaha DT? Var tankar han sin moppe i djungeln? Och framför allt - vem döljer sig bakom masken i den här annonsen?

Yamaha - Sverige mest sålda moped

Yamaha visar upp en del av sitt moped- och lekfordonssortiment i början av 1990-talet. Det här var i samma veva som jag lämnade mopedåkandet bakom mig och skaffade körkort (vilket resulterade i att föräldrarna stod utan bil i tid och otid). Verkar vara roliga mopeder i alla fall, speciellt fyrhjulingen. Hade man fått en sådan i födelsedagspresent så hade livet varit fulländat. I alla fall för stunden.

Häftigaste hojen från Yamaha

Jag har sagt ordet BMX sedan det blev ett begrepp i min ungdom på 1980-talet, och det är först nu som jag tagit reda på vad det står för. BMX är en förkortning av engelskans bicycle motocross, så nu vet ni det. BMX utvecklades redan ett decennium tidigare, i och runt Los Angeles på 1970-talet och är fortfarande en relativt stor sport.

Yamaha - toppmoppen!

Schysst, insäljande annons... men jag förstår inte varför de inte använde ordet "toppenmoppen".