Isso isoleringsband

Jag spelade mest bandy, för det var sådana klubbor som vi hade hemma, så där handlade det inte om att linda klubban med någon isoleringstejp. Det var det dock för mina kompisar som lirade hockey - linda klubba efter klubba, från tidig barndom till proffsnivå. Isoleringstejpen lindades och gav dig säkrare grepp och bättre kontroll över pucken.

Samla och byt!

Inget stort sportevenemang utan album med samlarbilder. Det är säkert som amen i kyrkan. Just den här annonsen visar upp samlaralbumet för ishockey-vm 1991. Om det var någon gång som man kanske skulle samlat på sig det här albumet för framtiden så var det ju det här året. Varför? Jo, för att Sverige tog guld. Sverige förlorade inte en enda match under världsmästerskapet, och det var också här som Mats Sundin fick sitt stora genombrott på bred front, då han agerade räddade ängel i många av matcherna. Sveriges femte världsmästerskapsmedalj i hockey!

Game Power med Sega!

Mitt i konsollkriget på 1980- och 1990-talet gällde det att visa vilka nya spel som var på gång. SEGA knep Disney-licensen och gjorde några riktigt bra spel, Caste of Illusion är ett bra exempel på det. Sedan fanns ju alltid Sonic, igelkotten med samlarmanin, som blev Segas frontfigur och maskot.

Rolle Stoltz lirar hockey!

Jag har personligen ingen koppling till Rolle Stoltz, mer än att jag sett honom i något teve-program för länge sedan och än idag ibland kan härma hans sätt att säga "hoonom", med ett långt första O. Han spelade dock hockey - och det länge. 218 landskamper blev det, under närapå tre decennier. Efter det blev han ishockeykommentator, säkert tillsammans med sin gode vän  Lars-Gunnar Björklund. Här gör han reklam för hockeyblad av plast, något som jag vuxit upp med, något annat har inte funnits på min radar... Sånt är livet när man inte är så gammal...