Kangaroos - Ett hopp in i framtiden

Stabila kängor från Kangaroos var kanske många föräldrars dröm, i alla fall när det kom till plånboken. När jag skrev om en annan annons för Kangaroos beskrev jag den lilla fickan som skorna hade, där man kunde ha en liten peng eller en husnyckel till exempel, och i den här annonsen syns den röda dragkedjan finfint på vänstra sidan av dojjan.

Gelégodiset Australia från Nordchoklad

Svenskar har alltid varit svaga för godis i alla sorter, och ett nyhetsinslag på SVT 2009 slog fast att vi till och med är världsmästare på att äta godis. Vi äter i genomsnitt sjutton kilo godis per person och år, medan den genomsnittliga EU-medborgaren äter sju kilo per år. Godispåsen från Nordchoklad, Australia, hjälpte säkert till att öka några svenskars godiskonsumtion, men inte tillräckligt mycket för att det skulle bli en storsäljare.

Kangaroos - Skor med fickor

Sneakers - gympadojor eller sportsko på svenska - var omåttligt populärt på 1980-talet och den här sorten bjöd på något extra. Varje Kangaroos-sko hade en liten ficka på dojjan, lagom stor för lite pengar eller en nyckel. En del hade blixtlås, andra hade en flärp med kardborreband.