kassett

En reklambild med titeln BASF hörs.

Här är det pang på rödbetan, inget skitsnack. "Strunta i att det är ett tekniskt underverk med Micro Coating och hela köret". Älskar det! Vilken underbar copy som vänder sig direkt till medelsvensson, fast ändå inte. Hade jag velat köpa kassettband nu så hade jag så klart köpt BASF Ferro Maxima I.

Läs mer om "BASF hörs" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln AGFA Superferro.

Marknaden för kassettband var tuff, det gällde att stå ut. Kanske var det därför som copyn i annonsen la in en slutkläm med sexuell underton - sex minuter mer njutning. Ungdomarna rodnade säkerligen när de läste annonsen... eller inte.

Läs mer om "AGFA Superferro" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ljud som rör på sig!.

Philips slog sig in på ungdomarnas marknad med serien Moving Sound, efter en företagsrapport hade slagit fast att Philips som varumärke var starkt bland vuxna, men väldigt svagt hos den yngre publiken. Där var det japanska elektronikprodukter som regerade.

Konceptet Moving Sound togs fram och en av de första produkterna var den grällt gula bandspelaren som hette Roller Radio. Den blev en succé och konceptet fortsatte. 1990 var det dock lite mörkare toner som gällde, inget gult här inte.

Läs mer om "Ljud som rör på sig!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln 1979 års startlista hos GB.

Varje år kommer det en sommar och lika synonym med sommaren är startlistan från GB - årets nyheter. Här är det 1979 års glassnyheter som lyfts fram.

Detta året har de också slagit på stort och erbjuder en drake (inte en levande utan en sådan i snöre) samt en discokassett, som man kan skicka efter. På kassetten kunde man höra Arthur Ringart, för många känd från Lilla Sportspegeln (och andra sportevenemang såklart), köra lite mellansnack mellan låtarna på kassetten. Låtar som YMCA, I'm every woman, Chiqitita, Radio radio, Hit me with your rhytm stick och Rama lama ding dong fanns med på kassetten.

Läs mer om "1979 års startlista hos GB" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kassett såklart!.

Disneysagor på kassett! Finns det något mer nostalgifyllt? Jag minns hur jag låg i mina föräldrars husvagn på Johannesviks camping på västkusten, med min nyfådda freestyle och lyssnade på Disneysagor, Tintin och Scooby Doo. Underbara minnen!

Läs mer om "Kassett såklart!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hitlistan Country & Western.

Mr Music var synonymt med prenumeration på musik när jag växte upp. Jag får erkänna att jag inte kommer ihåg dess konkurrent från Hobbex - Hitlistan. Det kan bero på att jag inte låg i fokusgruppen när det kom just till Country & Western. Att de annonserade i Fantomen gör mig lite fundersam... Känns inte riktigt som att de som lyssnar på country & western läser just Fantomen... men vad vet jag....?

Läs mer om "Hitlistan Country & Western" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Skönheten & Odjuret på kassett.

När Disney kom med en film så kom kassettsagan som ett brev på posten.

Läs mer om "Skönheten & Odjuret på kassett" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Pling i örat.

En klassiker som är svår att finna nu för tiden: Musiksagor på kassett. Många är de timmar som man suttit och lyssnat på dessa, väntat på plinget för att få vända blad...

Läs mer om "Pling i örat" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Höstens nyheter - på CD och kassett!.

Anders Lundin - innan Allsång på Skansen. På kassett. Kan det bli bättre?

Läs mer om "Höstens nyheter - på CD och kassett!" och se liknande inlägg.