Walt Disneys Sagoteater

Innan poddar, innan strömmad musik, innan VHS och satellit-TV så kunde man skapa sin egen lilla värld genom att lyssna på en LP-skiva eller kassettband och titta i en bok. Hos Walt Disney kallades konceptet Walt Disneys Sagoteater, och var ett otroligt lyckad koncept. "När du hör det här ljudet är det dags att vända blad..." känner nog många igen från lyssnandet.

Annonsen kördes ett par veckor tidigare i Kalle Anka & C:o, med samma innehåll med här har den fått en klatschigare formgivning.

BASF hörs

Här är det pang på rödbetan, inget skitsnack. "Strunta i att det är ett tekniskt underverk med Micro Coating och hela köret". Älskar det! Vilken underbar copy som vänder sig direkt till medelsvensson, fast ändå inte. Hade jag velat köpa kassettband nu så hade jag så klart köpt BASF Ferro Maxima I.

AGFA Superferro

Marknaden för kassettband var tuff, det gällde att stå ut. Kanske var det därför som copyn i annonsen la in en slutkläm med sexuell underton - sex minuter mer njutning. Ungdomarna rodnade säkerligen när de läste annonsen... eller inte.

Ljud som rör på sig!

Philips slog sig in på ungdomarnas marknad med serien Moving Sound, efter en företagsrapport hade slagit fast att Philips som varumärke var starkt bland vuxna, men väldigt svagt hos den yngre publiken. Där var det japanska elektronikprodukter som regerade.

Kassett såklart!

Disneysagor på kassett! Finns det något mer nostalgifyllt? Jag minns hur jag låg i mina föräldrars husvagn på Johannesviks camping på västkusten, med min nyfådda freestyle och lyssnade på Disneysagor, Tintin och Scooby Doo. Underbara minnen!

Hitlistan Country & Western

Mr Music var synonymt med prenumeration på musik när jag växte upp. Jag får erkänna att jag inte kommer ihåg dess konkurrent från Hobbex - Hitlistan. Det kan bero på att jag inte låg i fokusgruppen när det kom just till Country & Western. Att de annonserade i Fantomen gör mig lite fundersam... Känns inte riktigt som att de som lyssnar på country & western läser just Fantomen... men vad vet jag....?

Pling i örat

En klassiker som är svår att finna nu för tiden: Musiksagor på kassett. Många är de timmar som man suttit och lyssnat på dessa, väntat på plinget för att få vända blad...