Vad sägs om fräcka modulmöbler från Club 8?

Modultänk à la IKEA från Club 8. Tyckte de här möblerna var coola, och önskade mig hett att få inreda mitt rum på det här sättet. Det blev dock aldrig något från Club 8, och det dröjde något decennium innan jag investerade i IVAR till mitt tonårsrum.

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

Världens bästa Bamse!

Det är få röster som cementerat den svenska barndomen så mycket som Olof Thunberg. Hans röst har följt björnen Bamse och via TV, skivor och kassetter - och nu CD-skivor - och indoktrinerat merparten av de barn som vuxit upp i Sverige. Här lyfts tre samlingsberättelser fram, där vi bland annat kan se den klassiska Bamse-historien om Bamse och den lilla åsnan.

Olofs karaktäristiska berättarröst har också parodierats, här har vi ett klipp från 2010 där Hans Åke Andersson pratar om rökförbudet på krogen inom ramen för en Bamse-berättelse där han efterliknar Olofs röst:

Lyssna på Asterix

Klassiska äventyr med Asterix och hans tappra galler, på kassett. Samtliga regisserades av Bert-Åke Varg och berättad av densamme. Han gjorde även rösten till huvudpersonen Asterix, medan Ulf Larsson gav röst åt vapendragaren Obelix. Andra figurer gavs röster åt av bland andra Lars Lind, Leif Ahrle, Staffan Hallerstam och Patrik Varg.

Walt Disneys Sagoteater

Innan poddar, innan strömmad musik, innan VHS och satellit-TV så kunde man skapa sin egen lilla värld genom att lyssna på en LP-skiva eller kassettband och titta i en bok. Hos Walt Disney kallades konceptet Walt Disneys Sagoteater, och var ett otroligt lyckad koncept. "När du hör det här ljudet är det dags att vända blad..." känner nog många igen från lyssnandet.

Annonsen kördes ett par veckor tidigare i Kalle Anka & C:o, med samma innehåll med här har den fått en klatschigare formgivning.

BASF hörs

Här är det pang på rödbetan, inget skitsnack. "Strunta i att det är ett tekniskt underverk med Micro Coating och hela köret". Älskar det! Vilken underbar copy som vänder sig direkt till medelsvensson, fast ändå inte. Hade jag velat köpa kassettband nu så hade jag så klart köpt BASF Ferro Maxima I.

AGFA Superferro

Marknaden för kassettband var tuff, det gällde att stå ut. Kanske var det därför som copyn i annonsen la in en slutkläm med sexuell underton - sex minuter mer njutning. Ungdomarna rodnade säkerligen när de läste annonsen... eller inte.

Ljud som rör på sig!

Philips slog sig in på ungdomarnas marknad med serien Moving Sound, efter en företagsrapport hade slagit fast att Philips som varumärke var starkt bland vuxna, men väldigt svagt hos den yngre publiken. Där var det japanska elektronikprodukter som regerade.

1979 års startlista hos GB

Varje år kommer det en sommar och lika synonym med sommaren är startlistan från GB - årets nyheter. Här är det 1979 års glassnyheter som lyfts fram.

Kassett såklart!

Disneysagor på kassett! Finns det något mer nostalgifyllt? Jag minns hur jag låg i mina föräldrars husvagn på Johannesviks camping på västkusten, med min nyfådda freestyle och lyssnade på Disneysagor, Tintin och Scooby Doo. Underbara minnen!