Iskallt uppdrag? Tid för myskläder!

Bondfilmen Iskallt uppdrag från 1987 är den femtonde filmen om den hemlige MI6-agenten, och det var den första med Timothy Dalton i huvudrollen. Det skulle bara bli två filmer för Timothy som agent 007, nästa hette Tid för hämnd. Handlingen kretsar kring spioner som hoppar av från östblocket och KGB:s gamla projekt "Smiert Spionom", som betyder "Död åt spioner".

Vad sägs om en collegetröja med ALF på?

ALF. Denna underbart sarkastiska och humoristiska rymdvarelse som kraschlandar i familjen Tanners garage och sedan blir den femte familjemedlemmen. Klart att man ville ha en tröja med ALF på när man var i den åldern. Från Göteborgsbolaget Wright & Co erbjuds såväl collegetröjor, t-shirts som jogging-set. Vilken julafton!

Vad sägs om en tröja med spindeln?

För den som hade tröjor eller andra kläder med film-, videospels- eller seriefigursmotiv så var chansen stor att det var Göteborgsföretaget Wright & Co som låg bakom produkten.

Vad sägs om lite Kalle Anka-tischor?

Vad sägs om en Kalle Anka-tischa med minimalistiskt tryck för bara 14:75 på postförskott. Postförskott var ett vanligt sätt att få betalt för de prylar som beställts, om det var lite dyrare grejor, annars var det mer vanligt med "betala genom att skicka med frimärken i korrekt valör".

Coola Tid för hämnd-kläder

Vad sägs om ett joggingset med Timothy Dalton i rollen som James Bond på? Eller bara en enkel tisha? Med dagens ögon är det här ganska kitschigt, men kul att se det som ett tidsdokument. Och frisyren på tjejen som sitter ner har nog tillräckligt med hårsprej i sig för att egenhändigt kunnat ha skapa ett hål i ozonlagret.

Höstkatalogen har kommit!

Mothercares nya katalog är här. Deras slogan, som vi kunnat se på en annan annons, är med: "Att för den blivande mamman och hennes baby... och barn under fem år." Heltäckande slogan, kanske aningen lång.

Lee - För tuffa tag!

Jeans från Lee har nog många av oss burit, och räknar man med att de första jeansen tillverkades så tidigt som 1889 i Kansas, så kan vi nog räkna antalet byxbärare till tiotals miljoner. Statistik från wikipedia visar att Lees fabriker i modern tid kan tillverka strax under 2 miljoner byxor per år, så det är nog inte så överdrivet. 

Nu finns Musse Pigg-stövlar i hela Sverige!

Det här var en av de annonser som jag rynkade pannan åt när jag och Jimmy satte ihop boken Serietidningreklam för fyra-fem år sedan - varför har Musse Pigg-öronen vitt ludd i sig. Det har ju aldrig Musse i serierna? Som Backstreet Boys sjöng: "Tell me why...."

Jättekatalog från Mothercare

Här finns allt för dig som väntar barn, och som har barn upp till 5 år. Sexåringar göre sig icke besvär alltså.

Schyssta Jolly

Jolly Nougatkola blev ingen långkörare, i alla fall inte om man utgår från det antal annonser som produkten fått i svenska tidningar, ett mått som ofta, men inte alltid, visar på hur populär en produkt är/var. Från annonsen verkar det har varit en chokladkaka av kola och nougat, inslagen i aluminiumfolie med ett pappersomslag. Jolly verkar ha varit tillräckligt stark för att Cloetta skulle ta fram en jacka som man kunnat köpa för bara 25 kronor. Känns som ett bra pris med tanke på att detta ändå var 1979.