Cowabunga! Turtleströjor!

Det är klart att Turtlarna ska finnas på kläder också, och om det gäller kläder på slutet av 1980-talet och 1990-talet så är det Wright & Co som gäller. Här är det två coola college-tröjor som är i fokus, en med den underbart härliga "Mean, green, pizza-eating machine" på sig. Turtle power! 🐸

Vad sägs om Stålis på magen?

Om man säger kläder och serietidningar så kopplar jag det väldigt lätt till Wright & Co, och de killar som allt som oftast utgjorde fotomodellerna för de olika kläderna med tryck på. Här är det Stålmannen, Stålis, Superman som gäller och då sker även annonseringen i tidningen Stålmannen, så klart. 🦸‍♂️

Köp MiniClownernas shorts

Under en period på 80-talet var de här läskiga clownerna maskotar för Marabous satsning på chokladkakor och Nonstop i mindre förpackningar, ett sätt att balansera lösgodisets intåg i det svenska samhället eller att det skulle bli lättare att köpa en mindre chokladkaka än en stor 200-grammare, kanske. 

Ett sätt att nå ut till målgruppen var i alla fall att producera shorts och sälja via annonser i pressen. Vete tusan om jag hade velat ha ett par sådana här shorts, men å andra sidan sprang jag i samma veva omkring i ett par shorts med 7ups maskot Fido Dido, så .... 

Dinosaurierna är här!

Cirka fyra år innan Jurassic Park slog knock-out på biobesökarna så kom tidningen Dinosaurie-jägarna och med den kom även möjligheten att köpa en massa coola tröjor och tischor med dinosauriemotiv på. Tidningen blev inte så långlivad, den gavs bara ut under 1989 och 1990.

Kusliga kläder

1984 kom filmen som blev en oväntad succé, även om det fanns aningar om det - Ghostbusters. Eller Spökligen som den initialt hette i Sverige. Eftersom det blev en succé så blev det spinoff-effekter i form av prylar, kläder, leksaker som pryddes med Ghostbusters. Också kom den tecknade versionen som fick heta The Real Ghostbusters eftersom produktionsbolaget Filmation hade en annan tecknad serie i produktion vid samma tid och hade rättigheter till namnet Ghostbusters.

Gratis klistermärke från MacFree

På slutet av 1960-talet började intresset för jeans öka och på 1970-talet exploderade nästan efterfrågan på jeans. Det fanns naturligtvis de som såg en affärsmöjlighet i detta. Förutom de stora giganterna på andra sidan Atlanten så tillverkades även jeans inom Svea rikes gränser.

Dalstorps Fritidskläder (sexigt namn eller hur!?) registrerade det egna varumärket Mac Free och mot slutet av 70-talet stod Mac Free för cirka 4% av alla jeans som säljs i Sverige - cirka 400 000 av cirka 12 miljoner sålda par. 

Tecknad Tenson

Jag har lagt upp otroligt många annonser som är tecknade på ett eller annat sätt, men den här tar priset. Den här reklamteckningen är så undermålig så den nästan blir bra. Nästan. Väskan går väl an, men de två personerna som spelar... basket? De är så otroligt dåligt tecknade så man nästan önskar att man kände till historien bakom beslutet att använda illustrationen. 

Sköna kläder med Janne Bonde

Världen väntar med spänning! En ny James Bond är på gång. Inte bara en ny film utan en ny skådis. När Roger Moore slutade som den ikoniska agenten föll lotten på Timothy Dalton att axla rollen i filmen Iskallt Uppdrag. Dalton hade kontrakt på tre filmer som James Bond och detta var den första. 

Alla ska bada!

NK firade 75-årsjubileum när den här annonsen kördes i bland annat Kalle Anka i slutet av juni. Det är inte annat än att man undrar var flickan och pojken är idag, och om de minns fotograferingen...