Gratis klistermärke från MacFree

På slutet av 1960-talet började intresset för jeans öka och på 1970-talet exploderade nästan efterfrågan på jeans. Det fanns naturligtvis de som såg en affärsmöjlighet i detta. Förutom de stora giganterna på andra sidan Atlanten så tillverkades även jeans inom Svea rikes gränser.

Dalstorps Fritidskläder (sexigt namn eller hur!?) registrerade det egna varumärket Mac Free och mot slutet av 70-talet stod Mac Free för cirka 4% av alla jeans som säljs i Sverige - cirka 400 000 av cirka 12 miljoner sålda par. 

Tecknad Tenson

Jag har lagt upp otroligt många annonser som är tecknade på ett eller annat sätt, men den här tar priset. Den här reklamteckningen är så undermålig så den nästan blir bra. Nästan. Väskan går väl an, men de två personerna som spelar... basket? De är så otroligt dåligt tecknade så man nästan önskar att man kände till historien bakom beslutet att använda illustrationen. 

Sköna kläder med Janne Bonde

Världen väntar med spänning! En ny James Bond är på gång. Inte bara en ny film utan en ny skådis. När Roger Moore slutade som den ikoniska agenten föll lotten på Timothy Dalton att axla rollen i filmen Iskallt Uppdrag. Dalton hade kontrakt på tre filmer som James Bond och detta var den första. 

Alla ska bada!

NK firade 75-årsjubileum när den här annonsen kördes i bland annat Kalle Anka i slutet av juni. Det är inte annat än att man undrar var flickan och pojken är idag, och om de minns fotograferingen...

Sport kräfva dessa kläder!

Design från 80-talet är väl mest förknippat med breda axelvaddar, neonfärgade kläder och hår på ända med tre tuber hårsprej i. Annonsen här är från 193, några år innan de ikoniska kläderna och färgerna skulle börja prägla 80-talet som vi minns det.

Det är kanske därför som SportJohan inte har någon inspiration från neon-färgerna och håller sig till det klassiska blåa och röda. Bra för dem, säger jag bara.

Snygga tischor

Om man annonserar i Buster så är det såklart sportkläder som man ska annonsera för. Håkans i Täby har massa varianter av fotbollslagens emblem på sina tischor, men även lite roligare som en kärleksfull valp och naturligtvis även pop- och rockgrupper som Duran Duran, AC/DC samt Ozzie Osborne. Notera stavningen på Ozzie... Undras om det är någon annan är Ozzy Osborne, eller om det bara är en felstavning i annonsen - eller även på tischan...?

Nallekläder

Med vintern i antågande har Libo tagit fram ett antal Nalle-kläder. Humana priser, i alla fall med dagens mått mätt. Och avslutningen går inte av för hackor: "Är de inte käcka och trevliga!".

Lek och ras?

"Barn, som älskar lek och ras..." Jag hoppas att det är något skånskt uttryck, eller ett gammalt uttryck som blivit bortglömt. 1959 betydde nog "ras" något annat än vad de fyra barnen, varav en bär bruna efterkrigsbyxor, tror och använder. Hoppas jag. Mab och myra-kläder ska de tydligen ha i alla fall...