klistermärken

En reklambild med titeln Samla Brolin.

Samlarbilder, samlarbilder, samlarbilder. Det här är några år innan det ska bli en stor bildsamlarvåg i Sverige, där såväl svenska och amerikanska samlarbilder ska stå på många önskelistor. Namn som Upper Deck och Parkhurst skulle bli hårdvaluta med sina samlarbilder. 

Samlarbilderna här i reklamen var lite billigare. 5 spänn paketet. Men det fanns 288 bilder att samla på sig. Det tog nog sin lilla tid...

Läs mer om "Samla Brolin" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Barnens trafikbok hjälper dig på resan.

Innan smartphones, laptops och portabla DVD-spelare så kunde långa bilresor vara bland det tråkigaste som fanns. Plastpåsen med serietidningar var ett lika förekommande element på dessa resor som den klassiska hamburgaren på ett av alla motell längs resvägen, för min del oftast mot Stockholm där kusinerna bodde.

Barnens trafikbok var ett försök att lätta upp resan: Man kombinerar lek med lärande här, klistermärken kan plockas loss och sättas i boken samtidigt som man läser om trafikregler och annat. Måla och lär. Det fanns säkert ett trafikskyltsbingo i den också. Ni vet, håll koll längs vägen för att de skyltar av olika slag och kryssa dem på bingobrädet.

Läs mer om "Barnens trafikbok hjälper dig på resan" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vad sägs om klistermärkesfoton?.

Sådant här går att få tag på lite här och var på nätet nu för tiden, eller så skriver man ut det själv på laserskrivaren hemma eller på jobbet. 1994 var det nog inte lika lätt, och där har vi antagligen affärsidéen bakom Bildikett. 

Undrar om personen på bilden hade något med företaget att göra, eller om adressen som står på exempelkortet fanns 1994 (Östergatan 256 finns inte idag, och telefonnumret finns inte heller).

Läs mer om "Vad sägs om klistermärkesfoton?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln De levande meteorerna slår till!.

Master of the universe med He-Man i spetsen får mothugg av den vila horden!

Läs mer om "De levande meteorerna slår till!" och se liknande inlägg.