Kampen of universum med He-man och Skeletor

Det här kan mycket väl vara den första annonsen för Mattels nya leksaksserie Master of the universe. Jag minns den så tydligt, och det var nog denna som också gjorde att jag började köpa, samla och leka med dylika "gubbar". På skolrasterna lektes det "Masters", och jag fick ofta vara Mer-Man, men fick ändå vara med de goda, eftersom mina kompisar var He-man, Man-at-arms, Stratos och så vidare. Vilka minnen...

Nu kan du köpa din egen favoritfilm på video!

Det kan vara svårt att tänka sig, att det fanns en tid då det inte gick att köpa filmer på ett enkelt sätt i Sverige. Det tog tid innan köpvideo blev en del av den svenska shoppingen, som sedan blev DVD-shopping, som övergick till BluRay. Nu är det streaming som gäller, och vi får väl se hur länge man vill köpa filmer i fysisk form. 1988 var i alla fall ganska tidigt med att ge kunder möjlighet att köpa videofilmer, och här är det barnprogram som gäller. Master of the universe, Lucky Luke, Zorro, Karl-Alfred. Säkra kort som erbjöds kunderna.

Kampen om Eternia fortsätter

Extra stor annons - med utvik i serietidningarna - för Masters of the universe i och med släppet av nya "gubbar" i leksaksserien. Själv ägde jag såväl Stinkor, Sy-Klone, Roboto och Spikor - och He-Man och Skeletor såklart. Annonstexten - copyn kallad på reklamspråk - skrevs här av Christel Kvant, som senare i sin karriär har skrivit flera trädgårdsböcker och bloggat om detsamma.

10 nya figurer. Också Orko!

Av de två regerande falangerna bland leksakssamlarna i plugget så tillhörde jag den som köpte och lekte med MotU - Masters of the Universe. Den andra falangen var de som samlade på figurer från Stjärnornas Krig.

1986 så var det dessa "gubbar" som var nya. Av alla så hade jag råd att köpa Orko. Men de andra stod på önskelistan år efter år.

Akta er för ormmännen!

Förutom LEGO var nog Masters of the Universe den första serien av leksaker som jag verkligen samlade på. Veckorpeng efter veckopeng sparades och spenderades på He-Man, Skeletor och deras gelikar, för drygt 80 kronor stycket om jag minns rätt.

Snake Mountain, och de nya leksaksgubbarna King Hiss, Rattlor och Tung Lashor kom dock några år efter att jag slutat leka med Masters of the Universe så jag fick aldrig uppleva nyhetens behag av dessa. Men de ser onekligen häftiga ut...

Coolast i plugget?

Vem ville inte ha sådana här tröjor? He-Man, Skeletor och Battle-Cat - sådana underbara (!) produkter av 80-talet...

Dags för Extendar att hjälpa He-Man

Favoritleksakerna från 1980-talet. Här är det Dragstor, Extendar, Hordak och skeppet Fright Fighter som visas upp vid sidan av He-Man. Dragstor verkar vara rejält rälig då He-Man faktiskt verkar rädd!

He-Man är här!

Första gången som vi fick lära känna He-Man och stackars Skeletor. Namnet Masters of the Universe översätts här med Universums giganter.