Hairlock Shomes i Seriemagasinet

Den omåttligt populäre Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle har parodierats både en och två gånger sedan första berättelsen kom ut 1887. En svensk-dansk parodi är Hairlock Shomes där svensken  Magnus Knutsson och dansken Freddy Milton (som då var bosatt i Sverige) stod bakom text och bild. Serien publicerades på 1970-talet i svenska Seriemagasinet, som den här annonsen gör reklam för, och dess systertidning Seriemagasinet Special.

Rocky Luke

Rocky Luke innehöll flera olika serieäventyr, tecknade av olika franska serietecknare och var först ut i serien PARODI från Epix förlag, ett förlag som sedan starten koncentrerat sig på vuxenserier, och kanske är för vissa också känt för tidningen med samma namn - Epix. Det undgår nog ingen att huvudpersonen i Rocky Luke - Storstadscowboy baseras på vilda västern-figuren Lucky Luke, mannen som drar snabbare än sin egen skugga. "Pang pang, Lucky Luke."

John Holmes (!) och Sherlock Watson

Seriealbum på postorder är och har varit en ständigt återkommande reklam i serietidningar genom åren, och ger ett extra klirr i kassan hos förlagen. Här är det en aningen snuskigare variant, i alla fall om man ska titta på omslaget, samt nickningar till olika namn. John Holmes, till exempel, samma namn som den gamla porrstjärnan. I beskrivningen av äventyrer dyker Scheike upp i samband med sexsekt - känns som tungt inspirerat av dess namne Hans som dök upp i tidningarna på 90-talet.