Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Disneys klassiska sagor på kassett

Säga vad man vill om Disney som företag, men otaliga tecknade filmer som blivit klassiker har de i alla fall snickrat samman. Och dessa har gått sina vändor i allehanda medier; rullband, smalfilm, kassett, skivor, video, dvd, strömmad media. Här är det dock 80-talets kassetter som står i centrum. Lady och Lufsen, Dumbo, Pongo och valptjuvarna samt Aristocats.

Musiksagor från Disney-klassiker

Musiksagor har en lång historia, från att ha getts ut på skiva (singelformat fast med 33 varv i stället för 45) till kassett och sedan till CD-skiva. Exakt hur marknaden ser ut 2021 vet jag inte, men har inte sett annonser för liknande produkter på länge. Mest troligt har streaming i alla dess former konkurrerat ut det här formatet av underhållning. 1988 var dock musiksagor på kassett en stor sak och här är det fyra kända historier eller ramberättelser som ges ut.

Disneyklassikern Pongo

I mitten av 1990-talet blommande köpvideomarknaden och Disney var en av de stora spelarna. I den här vevan köpte jag många av klassikerna - Djungelboken, Askungen, Bernhard & Bianca - och Pongo, som är en personlig favorit. Kanske var det att filmen fanns i hyllorna på stormarknader som gjorde att Egmont Music gav ut musiksagan med en liten bok, eller så var det bara ett säkert kort eftersom det är en bra Disney-historia.