Postens nya brevvänsmärken

Förr i tiden, när brev var analoga och inte digitala, och man hade brevvänner såväl i Sverige som i utlandet, så kunde det ibland nästan bli en tävling på hur man kunde smycka breven man skickade.

Själv kommer jag ihåg klistermärken sattes på både framsidan och baksidan, eller när jag klippte sönder en serietidning och vek ett kuvert av sidorna och fick skriva namn och adress på en liten vit papperslapp som jag klistrade på.

En reklamfanatikers letande och möten

När jag lägger upp nya annonser här på webbplatsen så försöker jag allt som oftast hitta bakgrunden till dem. Det kan gälla vem som befinner sig på fotot, vem som vann tävlingen annonsen handlar om, vem som var med och fotograferade, vem som kom på texten i annonsen och så vidare och så vidare.

Full fart i fjällen

siku bilar har jag ingen koppling till, men jag känner ingen den gröna cabrioleten i annonsen och kan se GBs glassbil för mitt inre, så jag har nog säkerligen lekt med bilar från siku.

Vill du bli min brevvän?

Sedan internet blivit var mans egendom så är det inte så många brev som skickas över världen. Nu följer man varandra på Snapchat, Twitter, musical.ly och liknande tjänster i stället. Breven har få ge vika för snabba meddelanden som lika snabbt försvinner bort i den digitala etern.

Annat var det förr. Då var det brevvänner som gällde. Helst så långt bort som möjligt. Här är det klassiska Lundby med sitt lika klassiska dockhus som vill hjälpa barn att få kontakt världen över, genom Lundby Pen Club.