pussel

En reklambild med titeln Pussel till max med Disney och Euro Disney.

Att EuroDisney öppnade 1992 var en stor nyhet, det var den andra parken som öppnade utanför USA (den första var i Tokyo 1983). Det rådde Disney-feber på många håll och återförsäljare av allehanda ting försökte haka på manin.

Kärnan har länge salufört pussel och pyssel med Disney, så nu vädrade de säkert morgonluft med parkens öppnande.

Namnet på parken var ursprungligen Euro Disney Resort, 1993 bytte de till Euro Disney Resort Paris och bara ett halvår senare så kom det namn som parken har idag - Disneyland Paris.

Läs mer om "Pussel till max med Disney och Euro Disney" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Har du pusslat med Waddington?.

Waddington är ett märke som inte är jättekänt i Sverige, kanske på grund av Kärnans nästan monopolistiska ställning när det kommer till pussel i vårt avlånga land. Waddington har sitt ursprung i StorBritannien och hade där även licensen för spelet Monopol.

En intressant historia är hur Waddington under andra världskriget samarbetade med brittiska krigsmakten och tillverkade speciella upplagor av Monopol som skickades till fånglägren via falska välgörenshetsorganisationer. I de här speciella upplagorna fanns kartor, kompasser, riktiga pengar och andra föremål som kunde vara till hjälp för att fly ifrån fånglägren. (Källa)

Läs mer om "Har du pusslat med Waddington?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Skönheten & Odjuret från KÄRNAN.

Gissa vilken film som Walt Disney kom med i år...?

Läs mer om "Skönheten & Odjuret från KÄRNAN" och se liknande inlägg.