salta katten

En reklambild med titeln Ny ask som ger dig mer för pengarna.

Vet inte riktigt vad Blondie och hennes man Dagobert har att göra med att Fazer har ökat storleket på tablettaskarna, men nyheten går ju fram genom pratbubblorna.

Blondie är en av de seriestrippar som hängt med längst. Redan 1930 kom den första strippen och den är fortfarande aktiv. Enligt Wikipedia var Blondie från början en utpräglad utsugare av Dagobert - en så kallad gold-digger - och Dagoberts far var en rik industriledare. Dagoberts föräldrar satte sig emot sonens giftermålsplaner, men Dagobert stod på sig och den 17 februari 1933 gifte sig Dagobert med sin Blondie. Redan då var serien mycket populär och deras bröllop var faktiskt ett av USA:s mest uppmärksammade bröllop det året.

I det amerikanska originalet heter Blondie Boopadoop i efternamn. Bara en sån sak!

Läs mer om "Ny ask som ger dig mer för pengarna" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hagbards salta katter.

Inte allt för sällan användes seriefigurer för att lyfta fram och öka försäljningen av produkter. Här är det Dik Brownes Hagbard Handfaste (Hägar the Horrible på originalspråket engelska) som anklagar familjens hund Sniff (Snert på engelska) för att ha stulit Hagbards tablettaskegodis. 

Salta Katten har tillverkats sedan 1952 av företaget Fazer.

Läs mer om "Hagbards salta katter" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Fazer - Smaker som förtrollar.

Ännu en annons som baseras på en ordvits. "Smaker som förtrollar" är det den här gången. Fast det kanske inte spelar någon roll, många av smakerna är välkända. Fast Trix kommer jag inte ihåg... undras vad den smakade...?

Läs mer om "Fazer - Smaker som förtrollar" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln "Fazer - En bit av det goda i livet".

Tre klassiker får man väl hålla med om. Viol, Tutti Frutti och Salta Katten. Mmmm....

Läs mer om ""Fazer - En bit av det goda i livet"" och se liknande inlägg.