Samla på Berömda bilar

Samlarbilder, samlarbilder, samlar... bilar! Baserat på de annonser som jag scannat in genom åren så skulle jag säga att Williams förlag var bland de första och största att ge ut samlaralbum och samlarbilder. Här är det inte fotboll, hockey eller någon film utan berömda bilar, klubbmärken och dess förare. En liten sökning på nätet visar att det finns märken där ute till försäljning, så ut på Tradera ögonaböj om du vill komplettera ditt samlaralbum!

Samla urtidsdjur

Urtidsdjur. Nej, det är inte bandet Urtidsdjur vars musik, enligt mig, för lyssnartankarna till 70-talets Bo Hansson, utan här är det dinosaurier till 100%. 32 sidor med spännande illustrationer som du kan ha till dina samlarbilder som du får i de kommande numren av Kalle Anka. Hittar man samlaralbumet idag så kan man tjäna sig en hacka på Tradera eller Bokbörsen, de går för runt en femhundring i runda slängar.

Hockey 70/71

Hockeysäsongen 70/71 måste såklart samlas på. Med samlarbilder - 384 till antalet - och ett samlaralbum med fina bilder och information och kuriosa så är detta en given pryl för många ungdomar. En tävling finns också, där det finns priser till ett värde av 10000 kronor! Inte illa, inte illa alls!

Samla och byt Elitserien 84/85

Snart är det dags för hockeyn att dra igång, det kan man inte tro när solen gassar ner över augustimånadens sista semesterdagar eller första arbetsdagar efter semestern. Om vi backar till 1984 så hade man möjligheten att gassa sig i nya samlarkort för Elitserien med totalt 243 olika bilder. Utöver bilderna fanns det statistik om matcher och spelare, CSKAs hockeyskola (någon som vet vad CSKA är?), matchprogram och hockeyhistoria. Fullmatat till bredden med andra ord.

Samla på Musse Piggs handdukar

När Musse Pigg fick en egen tidning i Sverige så var omslagen hämtade från äldre amerikanska utgåvor, vilket gav dem ett speciellt utseende jämfört med "storebror" Kalle Anka & C:o. Lite senare på 1980-talet så började omslagen få samma utseende som Kalle-tidningen, en slags en-rutes-skämt-stripp som visar en dråplig och rolig situation.

En exklusiv samlarserie i färg

En exklusiv samlarserie i FÄRG! Japp, det stämmer, för på den tiden så var Fantomen en svart-vit serie rakt igenom, så det här var häftiga nyheter.