Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Disneys klassiska sagor på kassett

Säga vad man vill om Disney som företag, men otaliga tecknade filmer som blivit klassiker har de i alla fall snickrat samman. Och dessa har gått sina vändor i allehanda medier; rullband, smalfilm, kassett, skivor, video, dvd, strömmad media. Här är det dock 80-talets kassetter som står i centrum. Lady och Lufsen, Dumbo, Pongo och valptjuvarna samt Aristocats.

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

Spännande musiksagor!

Musiksagor. Denna skatt av korta berättelser med det klassiska plinget (som jag återanvänder i podden Voffor Då Då?) som indikerar att man ska vända blad. Åtskilliga timmar har jag och svenska folket lyssnat, läst och tittat på illustrationerna som etsat sig fast i minnet och är en stor källa till nostalgi.