Nya Blondie roar alla!

Blondie gjorde sin entré på serietidningsscenen redan 1930 och skapades av Chic Young. När Chic dog 1973 tog sonen Dean över och serien ges fortfarande ut, vilket 2021 bara är nio år från sitt hundraårsjubileum!

Missa inte 91:an!

Tidningen LIlla Fridolf gör reklam för en "systertidning" som tydligen är "hela Sveriges humortidning". Och det är klart, med serier som 91:an, Åsa-Nisse och Flygsoldat 113 Bom så fanns det nog en hel del fniss och skratt mellan pärmarna.

Nytt helfestligt nummer av Rosa Pantern varje månad

Rosa Pantern föddes 1963 i och med långfilmen "Den Rosa Pantern" med Peter Sellers i rollen som den klantiga kommissarie Clouseau och dennes kamp mot gentlemannatjuvar som försökte (och senare lyckades) stjäla diamanten med namnet "Den rosa pantern". I öppningssekvenserna till filmen så framträder den tecknade rosa pantern och en stjärna var född.

En rumsren Grimmy

Grimmy, eller Grimm som den gula hunden hetat i vissa iterationer i svensk press, var - och är - en underbart sarkastisk och rolig seriestripp ritad av amerikanen Mike Peters. Serien såg dagens ljus 1984 och produceras fortfarande. Det är inte illa! Sin storhetstid i Sverige skulle jag vilja säga hände i serietidningen Larson! och Ernie men har även publicerats i tidningen Hälge. Under sin storhetstid togs såväl plastfigurer som kramdjur fram, vilket visas av annonsen här.

Här kommer Richie Rich!

Fyra år efter Macaulay Culkin gjort dundersuccé i rollen som den påhittiga Kevin i filmen "Ensam hemma" så gjorde han rollen som Richie Rich i filmen med samma namn. Eller Ricke Rik som figuren hette i Sverige när den tecknade serien visades.

Kuriosa: Maculay Culkin nominerades året därpå till en Razzie Award som årets sämsta skådespelare för roll som "Richie Rich", "Nu är vi kvitt farsan!" samt "Pagemaster - den magiska resan".