Vilken fest med O'boy

O'boy har nog de flesta svenska ungar vuxit upp med, på ett eller annat sätt, och en stor del av annonserna för den populära chokladdrycken kretsar kring hur man kan använda den på ett annorlunda sätt - som milkshake, upphottad vinterdryck eller, som här, en O'boy-bomb. Annonsen är signerad Grey Stockholm.

Vilket sommartips!

Det här är nog det coolaste sommartipset jag sett på länge: Lägg ett par matskedar glass i botten på glaset. Den där ska jag lägga på minnet inför kommande värmeböljor. Sedan måste jag ju skaffa mig en lika cool hund som finns med i reklamen, den går inte av för hackor.

Chokladsås av... Slotts?

Klassisk reklam för chokladsås, med den där störiga flickan som skriker sig till chokladsås. Som förälder skakar jag på huvuvdet, som glassälskare förstår jag henne. Klart man vill ha chokladsås.

Slotts står som avsändare på den här reklamen - med chokladsåsen som är så innerligt förknippad med Marabou så det skriker om det. Det beror mest troligt på att Marabou, samma år som den här annonsen kördes, köpte in sig i Slotts. 

Pang!

POW! Senap. Ketchup. Kan det bli så mycket enklare? Extra kul dock, med att de "skjuts" genom serietidningen. Lite 3D-effekt, eller meta-effekt, beroende hur man vill beskriva det.

Producenten Slotts har producerat senap enligt ett eget recept sedan 1919 och ketchup sedan 1960-talet.