snacks

En reklambild med titeln Halloween-tema i teckningstävling hos OLW.

Sisådär 15-20 år innan Halloween började föras fram av handlarna i Sverige som ytterligare ett sätt att tjäna pengar på konsumtion av alla de slag, så hade OLW en teckningstävling som kunde varit hämtat ur vilken Halloween-kampanj som helst. Här kretsar tävlingen kring deras produkt OLWAR (ordlek med ordet "howl", yla) och därigenom temat på tävlingen. Teckna och vinn, denna gång är det produkter från SEGA i vinstpotten.

Läs mer om "Halloween-tema i teckningstävling hos OLW" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Cheez doodles - Originalet som står sig fortfarande!.

OLW lanserade ostbågen efter en amerikansk förlaga 1968 och sedan dess har svenskarna varit som galna i den böjda, gula bågen. Eller kroken. En undersökning som gjordes 2011 visade att nästan hälften av svenskarna säger "ostkrok" i stället för "ostbåge". 60% säger ostbåge och 40% säger ostkrok. Statistiskt sett.

Oavsett vad man kallar den så är ostbågarna, eller Cheez Doodles som de heter när OLW producerar dem, här för att stanna.

Läs mer om "Cheez doodles - Originalet som står sig fortfarande!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln De right chips for de moving hips.

Den här kampanjen kommer jag inte ihåg något av, men slås av att copyn "de right chips for De moving hips" drar tankarna åt rapparhållet, åt förortssvenska, åt det coola hållet. Ungefär som OLWs reklam från samma tid där man dunkar på oljefat och studsar omkring (med den nu stjärnspäckade reklamen med Magnum Coltrane Price, Bea Uusma och Micke Strid) som kan ses här.

Läs mer om "De right chips for de moving hips" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln "Sounds crispy!".

Den här reklamen satte sig stenhårt i mig som tonåring. Dels för att det var i den här vevan som jag köpte och läste mest serietidningar av den lite äldre sorten och som därför innehöll reklam som vände sig mer mot min åldersmålgrupp, och dels för att TV4 började sända i hela Sverige och det var den första reklamkanalen som jag möttes av regelbundet. Och där sändes reklamen om och om igen.

I reklamen syns den nu etablerade författaren Bea Uusma, sångaren Magnum Coltrane Price och dansaren och koreografen Micke Strid.

Läs mer om ""Sounds crispy!"" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Skryt och skrävla med OLWs Cheez Doodles.

OLW var de första som lanserade ostbågar - cheez doodles - i Sverige och det är en klassiker som fortfarande håller vårt avlånga land i ett järngrepp. Cheez Doodles har sin självklara plats på snacksbordet på varje fredagsmys som fest.

Läs mer om "Skryt och skrävla med OLWs Cheez Doodles" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tony Tiger i djungeln.

Tony Tiger har tydligen träffat en tjejtiger eftersom Tony Junior nu finns med i bilden. De självlysande fotspåren har jag dock lite svaga minnen från.

Läs mer om "Tony Tiger i djungeln" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!.

"Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!" En så klassisk reklamslogan så det står härliga till. Men så var (är) de ju så goda också!

Läs mer om "Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ordvits galore!.

"Ska vi byta ringar?" Också en tjej och en kille som tittar lite sexigt på varandra? Åh, jag dååååånar...

Läs mer om "Ordvits galore!" och se liknande inlägg.