Hyr Nintendo och GameBoy!

Lösningen när man inte hade råd att köpa de konsollspel man så hett önskade sig var att hyra dem, som vilken VHS-rulle som helst. Hemmavid var det Bondessons leksaksaffär som jag gick till och hyrde spel till min 8-bitarsmaskin - Kid Icarus, Gumshoe, Super Mario Bros. och så vidare. Yapon Videospel var hjältarna bakom uthyrningarna.

Mäktiga Mariomackan!

Det här är ju mäktigt minsann - chansen att vinna ett Super Nintendo. Det skojar man inte bort. Vad som jag nu tycker är lite uppseendeväckande och intressant är att man ger bort Game&Watch-spel som tredjepris. Detta är ju ändå 1994, 8 år efter att Nintendos grundsystem NED lanserats i Sverige och 5 år efter att Gameboy lanserats, och som då borde ha puttat bort Game&Watch från kartan helt och hållet...

Nintendos basenhet via Milu Handels

För oss som växte upp med Nintendos 8-bitars spelkonsoll blev Bergsala AB synonymt med Nintendo. Även innan NES (Nintendo Entertainment System) kom till Sverige hösten 1986 så hade Bergsala marknadsfört och distribuerat deras andra produkter Game & Watch.

Eftersom Bergsala AB var distributör så fick de inte sälja direkt till slutkund, detta måste ske via butiker eller postorder. En sådan återförsäljare var Milu Handels i Nyköping som var en av de få återförsäljarna som skötte sin försäljning via annonser och postorder.

Game Boy med Bat Boy

Jag ägde en Game Boy. Jag sålde mitt Nintendo 8-bitars och köpte en Game Boy. Inte mitt bästa beslut, men det var helt rätt då. Fick sedan en hygglig summa för den när jag sålde den på Tradera 2009.

Hyr Nintendospel

Det var julafton varje månad när de nya spelen släpptes som man kunde hyra. 300 kronor för ett Nintendospel var mycket, men att hyra ett spel över en helg för några tior var gångbart.