Ta't lugnt, ta en TOY

"Ta't lugnt, ta en TOY" måste nog kvala in som en av de mest lyckade reklamkampanjerna för en produkt i Sverige, lätt i stil med "Volvos Värde Varar", Gevalias "När du får oväntat besök" eller Trisslottens "Plötsligt händer det". När de vägmärkesprydda t-shirtarna kom på 1970-talet var de så enormt coola, och har fortsatt vara coola. Varje gång man ser en av de här annonserna på sociala medier fylls kommentarfältet med önskningar om att de skulle finnas tillgängliga idag.

Har du också gjort ett hat-trick?

På Wikipedia så beskriv hat-trick som "ett engelskt uttryck som används i flera sporter, främst bollsporter. Det kommer ursprungligen från cricket, där det betyder att en kastare tar tre wickets på tre kast i rad. Inom till exempel fotboll betyder det att en spelare gör tre mål i samma halvlek (även kallat "äkta hattrick"), men ibland vidgas uttrycket till att omfatta en hel match".

Stryk på Funny Fronts och bli en gladare människa

Kläder med tryck på är något som det görs reklam för ofta i svenska serietidningar, då som nu. Något som inte annonseras om lika ofta - det här är första gången jag ser en annons för detta - är märken som du själv kan stryka på. WiPS AB erbjuder märken som verkar ganska stora, upp mot 20 centimeter ungefär, för en billig peng. Kända figurer också - Bamse, Tarzan, Stålmannen, Dunderklumpen och Kalle Anka.

Vad sägs om lite Kalle Anka-tischor?

Vad sägs om en Kalle Anka-tischa med minimalistiskt tryck för bara 14:75 på postförskott. Postförskott var ett vanligt sätt att få betalt för de prylar som beställts, om det var lite dyrare grejor, annars var det mer vanligt med "betala genom att skicka med frimärken i korrekt valör".

Kalle Kula!

Kalle Kula var namnet på en humoristisk serietidning som gavs ut 1973 och 1974 och tanken var att det skulle vara sportens motsvarighet till  91:an. Tidningen innehöll också andra roliga serier, med sportfokus.

Ståliströjor från Wright & Co

Om det handlar om tröjor med tryck på 80- och 90-talet så är det Wright & Co som står i centrum och levererar. Göteborgsbolaget har levererat allehanda kläder med tryck på Spindelmannen, Teenage Mutant Ninja Turtles, He-Man med Master of the Universe och nu mannen med rost i kalsongerna - Stålmannen.

Vad sägs om en tisha med Spindelmannen?

Med en ny Spindelmannen-rulle runt hörnet när vi skriver 2021 i almanackan så hade det ju varit totally awesome att ha en tröja med The Amazing Spiderman på. Wright & Co står som vanligt som avsändare, och här har annonsen hottats upp med keps, solglasögon, MC-knutte-hanskar och en Coca-cola minsann...

Dinosaurierna är här!

Cirka fyra år innan Jurassic Park slog knock-out på biobesökarna så kom tidningen Dinosaurie-jägarna och med den kom även möjligheten att köpa en massa coola tröjor och tischor med dinosauriemotiv på. Tidningen blev inte så långlivad, den gavs bara ut under 1989 och 1990.

Upptäck världen med Palle Kuling

Fazers varumärke, eller maskot om man hellre vill kalla det så, Palle Kuling körde hårt med sin medlemsklubb på 1990-talet. Kanske i det dyraste laget, 149 kronor kostar det att bli medlem, men å andra sidan fick man ju en t-shirt, vilket var ganska ovanligt om man jämför med t.ex. Fantomen-klubben och Lilla Fridolfs Toffelhjälteklubb. Tre gånger om året skulle du som medlem även få ett paket med lite pyssel, kunskap och pryl i. Lovar mycket gör de, undras om det kändes som en vettig investering...