Ta't lugnt, ta en TOY

"Ta't lugnt, ta en TOY" måste nog kvala in som en av de mest lyckade reklamkampanjerna för en produkt i Sverige, lätt i stil med "Volvos Värde Varar", Gevalias "När du får oväntat besök" eller Trisslottens "Plötsligt händer det". När de vägmärkesprydda t-shirtarna kom på 1970-talet var de så enormt coola, och har fortsatt vara coola. Varje gång man ser en av de här annonserna på sociala medier fylls kommentarfältet med önskningar om att de skulle finnas tillgängliga idag.

Första trafiklektionen med Kulan & Frasse

Kulan och Frasse, maskotarna för Kulfras frukostflingor, har slagit ihop sig med Trafikssäkerhetsverket och lär ut hur man ska bete sig i trafiken. Det här är första lektionen och om jag minns rätt så kördes de fyra första lektionerna som reklam på serietidningar, övriga fyra (av då totalt åtta) lektioner fick man läsa och lära sig av om man köpte flingsorten Kulfras från Marabou.

Klicka fram en PEZ

Från Bengt Löfquist HAB, som också haft Stålmannen-godis i sitt sortiment, kommer här PEZ. De roliga godisautomaterna som matar fram små tabletter med fruktsmak. Automaterna har tillverkats i cirka 1500 olika varianter sedan 1950-talet och kommer ständigt med nya "huvuden". 

Se upp i trafiken med Kulfras

Kulan och Frasse lär ut hur man ska bete sig i trafiken. Klokt och bra koncept. Några lektioner syntes i reklamsammanhang på serietidningar, de andra kunde man hitta på baksidan av frukostflingepaketen.

Barnens trafikbok hjälper dig på resan

Innan smartphones, laptops och portabla DVD-spelare så kunde långa bilresor vara bland det tråkigaste som fanns. Plastpåsen med serietidningar var ett lika förekommande element på dessa resor som den klassiska hamburgaren på ett av alla motell längs resvägen, för min del oftast mot Stockholm där kusinerna bodde.