Nytt helfestligt nummer av Rosa Pantern varje månad

Rosa Pantern föddes 1963 i och med långfilmen "Den Rosa Pantern" med Peter Sellers i rollen som den klantiga kommissarie Clouseau och dennes kamp mot gentlemannatjuvar som försökte (och senare lyckades) stjäla diamanten med namnet "Den rosa pantern". I öppningssekvenserna till filmen så framträder den tecknade rosa pantern och en stjärna var född.

Skantic har massvis av toppengrejor

Den här annonsen är mest troligt specialkomponerad för tidningen Peo, det vill säga att de som gjorde tidningen även gjorde den här annonsen. Peo hade inte jättemycket reklam i sig, men de gånger som det fanns reklam så var ofta figurerna från tidningen med i annonserna. Skantic var ett relativt stort märke i de svenska hemmen och gjorde bra grejor. Här kan man hitta nostalgi i ord som "transistor", jakarandra", "Selektomat snabbväljare" och "slagfast polystyren".

Don Quijote! Riddaren av den sorgliga skepnaden!

Den tecknade serien Don Quijote är lika klassisk som tidningen jag hittade den här annonsen i - Mysterieserier. Serien producerades under åren 1979 och 1980 och sändes på svensk tv under åren därpå och genererade tydligen tillräckligt med uppmärksamhet eftersom det här producerades en serietidning med teckningarna från tv-serien.

Alf!

Jooodu, Alf fanns inte bara på tv utan i serieform också... Alf var utomjordingen från Melmac som krashade på jorden och fick bo hos familjen Tanner. Katter var för melmacianska utomjordingar något av en delikatess, vilket skänkte en återkommande humoristisk situation i varje avsnitt när Alf på ett eller annat sätt försökte äta upp familjens katt. 

Sjung med Disneydags

Om en tv-program har trallvänliga låtar så är det klart att det ska finnas sångbok och CD på det...

Goliat!

Goliat, förevigad genom nostalgi i tv-programmet Hajk på 1980-talet med Bengt Alsterlind som programledare, är stenålderspojken som hängt med sedan 1970-talet och are still going strong.