Hondas barntillåtna

Publicerad 2018-11-17 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Hondas barntillåtna.

Barntillåten? Jo, det tror jag det. Speciellt eftersom den här annonsen kommer från en Kalle Anka-tidning. 

Mopeder gjordes det ofta reklam för i 1980-talets serietidningar. Kanske för att veckopengen ökat i jämförelse med årtiondet innan, kanske för att prylar blev mer och mer viktiga efter 1970-talets idealistiska tankesätt.

För många, inklusive mig själv som växte upp på landsbygden, en halvmil utanför närmsta stad, så var mopeden rena himmelriket efter att ha cyklat runt på en rostig Monark ända tills den dag jag fyllde 15. Livet lekte, det var enkelt att ta sig någonstans - och snabbt (!) gick det.

Med nedförbacke, solen i ryggen, nypumpade däck och hemlängtan kunde jag få upp min moppe i nästan 40 kilometer i timmen. I alla fall tills nedförsbacken tog slut.

Hittades i nummer 21 av Kalle Anka & C:o, från 1983 som då kostade 5:95.