Om Reklam Från Förr

Reklam Från Förr är webbplatsen som lägger upp annonser från serietidningar från 1900-talet, vilket ger ett spann på från ungefär 1955 och framåt till sekelskiftet. Annonserna kommer från svenska serietidningar enbart.

Adam Evertsson heter jag som gör detta, är gammal serietidningsfantast och nostalgiker av mått. Mina första stapplande steg med att bygga webbplatser hände redan 1993/1994 någon gång, men det tog fart 1995. Året därpå, 1996, lanserade jag webbplatsen SkrattNet, en humorwebbplats som snabbt blev populär. Jag har också startat och är redaktör på webbplatserna Alla Talar Svenska, Intresseklubben, Sveriges Sexiga Geografi, Visste du det? och min egen blogg på AdamEvertsson.se

Webbplatsen Reklam Från Förr startades 2014 efter ungefär ett år i produktion. Fast idén är mycket äldre än så, redan 2003-02-06 skrev jag i en textfil på min dator "scanna in reklam från serietidningar och katalogisera och lägg upp på hemsida". 

Reklam Från Förr var också grunden för boken Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok som kom ut 2018, en bok som jag skrev tillsammans med Jimmy Wilhelmsson och som gavs ut på förlaget Fandrake. Boken är nästan 2,5 kilo tung, innehåller ungefär 800 annonser och är exklusiv på det sättet att vi författare har letat och upp och intervjuat personerna bakom annonserna och fått all information kring det. Så det är ingalunda en bok med bara bilder, den är faktaspäckad från pärm till pärm med massa matnyttigt kring reklam, svenskarnas serietidningsläsvanor, historik och onödigt vetande.