Vill du bli min brevvän?

Publicerad 2018-11-25 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Vill du bli min brevvän?.

Sedan internet blivit var mans egendom så är det inte så många brev som skickas över världen. Nu följer man varandra på Snapchat, Twitter, musical.ly och liknande tjänster i stället. Breven har få ge vika för snabba meddelanden som lika snabbt försvinner bort i den digitala etern.

Annat var det förr. Då var det brevvänner som gällde. Helst så långt bort som möjligt. Här är det klassiska Lundby med sitt lika klassiska dockhus som vill hjälpa barn att få kontakt världen över, genom Lundby Pen Club.

Jag "ansökte" aldrig om en brevvän via Lundby Pen Club och nu anmärker jag nog mest på att i dockskåpet (som jag hade ett likadant av, fast med andra tapeter) finns katten och kattungen som jag så gärna hade velat ha. Och flygeln. Den stod också på önskelistan...

Hittades i nummer 12 av Kalle Anka & C:o, från 1984 som då kostade 6:25.