Barnens trafikbok hjälper dig på resan

Publicerad 2019-05-05 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Barnens trafikbok hjälper dig på resan.

Innan smartphones, laptops och portabla DVD-spelare så kunde långa bilresor vara bland det tråkigaste som fanns. Plastpåsen med serietidningar var ett lika förekommande element på dessa resor som den klassiska hamburgaren på ett av alla motell längs resvägen, för min del oftast mot Stockholm där kusinerna bodde.

Barnens trafikbok var ett försök att lätta upp resan: Man kombinerar lek med lärande här, klistermärken kan plockas loss och sättas i boken samtidigt som man läser om trafikregler och annat. Måla och lär. Det fanns säkert ett trafikskyltsbingo i den också. Ni vet, håll koll längs vägen för att de skyltar av olika slag och kryssa dem på bingobrädet.

Hittades i nummer 8 av Hacke Hackspett, från 1980 som då kostade 4:25.