Klassiskt LEGO!

Publicerad 2019-05-25 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Klassiskt LEGO!.

Från 1969 är den här reklamen och det visar upp den härligt könsneutrala bild som LEGO förmedlande vid den här tiden. Ett decennium och några år senare skulle reklamen bli mycket mer inriktad mot killar och tjugo år senare skulle LEGO experimentera med speciella leksaksserier som bara vände sig mot flickor - rosa med tungt inslag av hästar.

Men så är det inte här, här sker leken på lika villkor och det enda som är farligt är om mammas nycklar kommer på villovägar. En kul grej är också de LEGO-askar med tillbehör som finns till försäljning. Grindar, dörrar, träd, antenn, flaggor - allt detta kunde man utöka sin LEGO-samling med.

Hittades i nummer 4 av Kalle Anka & C:o, från 1969 som då kostade 1:35.