Känner Ackes läsare till Non Smoking Generation tro?

Publicerad 2019-06-24 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Känner Ackes läsare till Non Smoking Generation tro?.

Jag växte upp med Non Smoking Generation, i den formen att organisationen skapades 1979 och jag började lågstadiet året därpå. Inforamtion och affischer för NSG fanns överallt kändes det som och den enda tävlingen i skolan efter den andra handlade om NSG. Som barn tyckte jag väl att det var tråkigt med sådana tävlingar, det var ju självklart att man inte skulle röka.

Non Smoking Generation startades av två reklammakare, Bo Lindkvist och Carl Horn, som träffades på en rökig fest och upptäckte att de båda hade en negativ inställning till rökning och kanske framför allt att det var så stor andel ungdomar som rökte. 

Hittades i nummer 3 av Acke, från 1984 som då kostade 6:25.