Underbara Fabuland!

Publicerad 2019-06-28 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Underbara Fabuland!.

LEGO Fabuland var spännande. En blandning av vanligt LEGO och så massa djur som knatade omkring. Som om Fablernas Värld klivit rakt ut ur TV-rutan och ner i lådan med LEGO!

Till skillnad från merparten av de LEGO-annonser som finns här på Reklam Från Förr så står det faktiskt vilken reklambyrå som gjort denna - Ted Bates Advance. Ted Bates har jag hört talas om tidigare, men inte Advance. En liten sökning på internet berättade att på grund av ett konkurrerande kundkonto hos byrån Ted Bates - Playmobil - så startades en ny byrå under namnet Advance enbart för att kunna hantera LEGOs annonser utan att det skulle bli någon intressekonflikt.

Hittades i nummer 38 av Kalle Anka & C:o, från 1983 som då kostade 5:95.