College

Reklam för drycken College Exotic Blend där en kille med hajpat hår och slipsen på sned indikerar att det finns svart magi i burken
Hittades i

College. Läsken som jag knappt minns. Har något litet minne av att jag sett den i hyllorna, men har ladrig druckit den. Den här annonsen publicerades i James Bond och jag har sett den i andra serier som vänder sig mot en lite äldre publik. Kan också förklara den relativt enkla, raka designen.

Vad som är lite intressant är att annonsen har ingen stor avsändare. Det är inte Apotekarnes eller Spendrups eller liknande. Tittar man noga så står det nere i vänstra hörnet "En Flavoring-produkt." Vad är då Flavoring? Jo, Flavoring är företaget som startades 1967 av Henry Björklund och som under många år under 1900-talet dominerade den svenska läsk-marknaden genom att erbjuda smak-essenser för många läsksorter. College är tydligen ett försök att inte bara leverera essenser till andra dryckestillverkare utan att även ta en del av marknaden för sig själv. Företaget Flavoring såldes 1993 till Procordia.

Hittades i nummer 4 av James Bond, från 1984 som då kostade 6:85.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.