Nintendos basenhet via Milu Handels

Publicerad 2019-11-01 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Nintendos basenhet via Milu Handels.

För oss som växte upp med Nintendos 8-bitars spelkonsoll blev Bergsala AB synonymt med Nintendo. Även innan NES (Nintendo Entertainment System) kom till Sverige hösten 1986 så hade Bergsala marknadsfört och distribuerat deras andra produkter Game & Watch.

Eftersom Bergsala AB var distributör så fick de inte sälja direkt till slutkund, detta måste ske via butiker eller postorder. En sådan återförsäljare var Milu Handels i Nyköping som var en av de få återförsäljarna som skötte sin försäljning via annonser och postorder.

Den här annonsen är från 1987, ungefär ett år efter NES lanserats i Sverige och de hetaste spelen visas upp tillsammans med Nintendos basenhet samt ljuspistolen Zapper.

Hittades i nummer 26 av Buster, från 1987 som då kostade 8:50.