Lakrisal med citronsmak, minsann!

Publicerad 2019-11-21 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Lakrisal med citronsmak, minsann!.

Lakrisal är den lakritssmakande tabletten som man kunde gå och suga på en lång stund innan den vittrade sönder i munnen. Den klassiska Lakrisal finns fortfarande kvar i sortimentet, i skrivande stund hos Cloetta, men citronvarianten som görs reklam för här är borta sedan länge.

När man googlar på Lakrisal så får man via Wikipedia (och hundratals sidor därefter som använder samma innehåll som Wikipedia) att Lakrisal är en direkt vidareutveckling av tabletten Bronzol. De som är födda runt andra världskriget kanske har minnen från Bronzol som produkt, själv minns jag bara reklamfilmen där det halvsjöngs fram: "Hälsan för halsen, Bronzol". Om Bronzol smakade som Lakrisal så kan jag tänka mig att smaka, då Lakrisal är en personlig favorit...

Hittades i nummer 14 av Knasen, från 1990 som då kostade 16:50.