Pix-Pojken presenterar Pax!

Reklam för tablettasken Pax, från Pix Aktiebolag
Hittades i

Pix-pojken var maskoten för Pix Aktiebolag, lokaliserat i Gävle, och presenterade produkter från företaget. Pix-pojken återfanns också i serieform, i målarböcker, på affischer och vykort. Här presenterar han tablettasken Pax! Godiset i den påminner till färg och form av tabletten Brio som Malaco tillverkar, men ursprungligen kom alltså produkten från Pix AB. 

Pix Aktiebolag tillverkade och sålde dessa tabletter i Sverige samt på export. Företaget grundades 1913, ombildades till aktiebolag två år senare och var verksamt ända fram till 1975 så det köptes upp och blev dotterbolag till Ahlgrens.

Hittades i nummer 22 av Kalle Anka & C:o, från 1961 som då kostade 90 öre.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.