PEO rekommenderar Skantic skivspelare

Reklam för Skanti skivspelare där seriefiguren PEO står bredvid två olika modeller av Skantics skivspelare
Hittades i

PEOs serietidning hade inte jättemycket reklam, men Skantic var en av de märken som dök upp i några nummer på 1970-talet. Något nytt, som jag fick lärt mig här och som kanske är en kunskap bäst lämpad för de som nördar in sig på skivspelare nu för tiden, är att båda de här modellerna (och säkerligen merparten av alla skivspelare av modernt snitt) är att de är utrustade med antiskating. Skating är den sidkraft som påverkar tonarmen (armen med stiftet på som löper i skivans spår), och som ju närmare skivans centrum den kommer påverkar ljudet på ett negativt sätt. Med anti-skating så motverkar man den kraften så att det spårar bättre och ger en konsistent ljud. Tänk vad man kan få lära sig av en teknik som knappt används längre...

Annonsen hittades i nummer 14 av PEO, från 1972 som då kostade 1:75. Köp tidningen.

Dela med dig av dina tankar

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.