Drömcykeln Anglo-Dane

Seriefigurerna från tidningen Peo gör reklam för cykeln Anglo-Dane
Hittades i

Ibland stöter man på annonser som är väldigt svårgooglade. Det här är ett sådant exempel. Märket Anglo-Dane är danskt, så mycket har t.ex. Wikipedia upplyst mig om. Och att det handlar om bilar och cyklar. Samt att namnet kommer från att man använde såväl danska som brittiska delar till att bygga bilarna. Huruvida cyklarna också bestod av brittiska delar framgår inte. Bilarna byggdes i början av 1900-talet, från 1902 till 1917. Vi får väl förutsätta att cyklarna fortsatte att leva kvar eftersom grossistföretaget i cykel- och motorcykelbranschen, Welander & Josephson, gjorde reklam för märket Anglo-Dane i den här tidningen från 1973.

Annonsen hittades i nummer 11 av PEO, från 1973 som då kostade 1:85. Köp tidningen.

Dela med dig av dina tankar

Min Anglo-Dane cykel köpte jag ny någon gång under 1967-1968 och den fungerar fortfarande utmärkt. Den har dock inte fått service de senaste åren eftersom jag har en annan cykel också. Behöver förmodligen ny slang fram. Tänker sälja den. Undrar vad jag ska sätta för pris på den.

Som svar på av Lillian Jinder (ej verifierad)

Om den är så gammal och fungerar fint så kan nog rätt köpare hosta upp en del. Det skulle kanske också finnas museer som kan tänkas vara intresserade av en så gammal cykel av ett lite mindre känt märke.

Köpte en anglo Dane idag på en cykelloppis från en nedlagd cykelhandlare. Full av fågelskit men aldrig använd. Garantibeviset satt på pakethållaren.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.