Mera mosaik med Ministeck

Reklam för produkten Ministek som man bygga mosaiktavlor med
Hittades i

Ministeck. Inte hade jag en aning om att ett av de pyssel som jag knappt mindes från min tid på förskola i sex års ålder hette "ministeck". Pysslade med det gjorde jag i alla fall. Om och om igen. Byggde figurer efter mönster eller freebaseade. Man kan väl beskriva det som en omvänd pärlplatta. I stället för att hålen fanns i pärlorna, var hålen i plattan och sedan tryckte du dit olika former av ministek på den. Kanske kan jämföras med hur man några decennier senare skulle få Tetris-figurer att passa tillsammans, även om det på plastplattan inte försvann rader när man fått dem att passa ihop. Klassiskt pyssel i alla fall. Nostalgi på hög nivå!

Hittades i nummer 42 av Kalle Anka & C:o, från 1968 som då kostade 1:35.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.